Bitcoin ostettu, mutta ei myyty eikä vaihdetty

Olen siirtänyt 8000 euroa Bitpandaan (jossa voi myydä ja ostaa kryptovaluutta). Ehdyin ostaa sieltä vain 2000 Euron verran Bitcoinia, ja lahjoitin sen saamani Bitcoin summan toiselle henkilölle.
Loput 6000 Euroa lähetin pankkitililleni takaisin. En ole siis myynyt Bitcoinia, enkä olekaan käyttänyt saamani Bitcoineja ostotarkoituksessa.
Joudunko maksamaan veroja verottajalle vai en? Ja kannattaako ilmoittaa asiasta verotoimistoon?

Ei vielä tässä vaiheessa. Sinulla on velvollisuus ilmoittaa vaihdossa tekemäsi voitot ja maksaa niistä vero asianmukaisesti.

Eli siinä vaiheessa kun haluat bitcoinit takaisin ja myyt ne voitolla, niin siinä tapauksessa syntyy verovelkaa valtiolle.

Jos et koskaan saa niitä takaisin, niin sitten verojen ilmoitus siirtyy sille henkilölle tehtäväksi joka mahdollisesti ne bitcoinit joskus myy ja vero lasketaan sitten koko summasta, koska saanut bitit “ilmaiseksi”.

2 tykkäystä

Kiitos tuhannesti. Meinasin menettää unta.

Sinun olisi kannattanut lahjoittaa euroissa tuo 2000e eikä bitcoineissa. Lahjan saaja olisi voinut itse ostaa bitcoinit omilla rahoillaan ja näin ollen säästänyt 30% pääomatuloveron, joka 2000e:sta = 600e (jos ja kun bitcoinit joskus myydään).

Verottaja kun kohtelee virtuaalivaluuttoja eri tavalla kuin euroja.

Vastaanottaja on toisessa köyhässä maassa, ja pankkitilisiirrot eivät enää onnistu viime vuosina. Ei vain tätä, kun siirtoa ei onnistu, rahaa ei pala kokonaisena, siitä poistetaan 200-400 euroa palautusmaksuna, ja loput saattavat joutua turhaan tutkinnassa muutamaksi kuukaudeski. Sentään ne rahat on jo verotettu, joten rahapesusta ei ainakaan ole kyse, ehkä vain epäily tai muuten en tiedä. Syy siirron epäonnistumisestä ei kerrotakaan, eikä sitä voi tiedostellä etukäteen. Se miksi sitä ei kerrotä lienee olla AMLin (rahapesu ehkäisy menetelmät) säädeksistä, joissaa vaaditaan ettei syitä jumittumisestä kerrota (esimerkiksi pankissa).

Ainut tapa lähettää rahaa olisi Western Union, jonka kanssa rahan lähetys onnistuu, ihme kyllä, heti siirron jälkeen . Mutta sekin käy todella kalliiksi.

Bitcoinin verotuksesta ei ole edes tietoa siellä, joten vastaanottajalle ei koidu mitään ongelmia verotuksesta.

2 tykkäystä