Bitcoin lompakoiden arvostelu

Tässä vähän listaan hyvä ja huonoja puolia lompakko ohjelmistoista/laitteista…

Bitcoin core

 • Superluotettava (ei ole kaatunut kertaakaan)
  +Tukee Bitcoin verkkon terveyttä (toimii nodena)
 • Automaattinen miners fee
 • Voi lähettää useita transaktioita kerralla
  -Sika raskas (Kovalevylle)
  -Vie hirveästi tilaa
  -Superhidas käynnistys
  -Suomenkielen käännös osittainen

MultiBit
+Useiden lompakkojen tuki
+Kevyt ohjelmisto
-Suomenkielen käännös osittainen
-Ei ihan parasta käyttöliittymäsunnittelua
-Suomenkielen käännös osittainen

Armory
+Monipuolisin
+Multisignature
+Eri käyttötilat eri taitotasoille
+Tukee Bitcoin verkkoa (vaatii Bitcoin Coren online moodissa)
-Raskain ohjelmisto minkä löytää
-Expert mode menee yli hilseen
-Epävakaa

Breadwallet
+Paras iOS lompakko
+Selkeä ja tyylikäs käyttöliittymä
+Helppo backup
-Liian pieni miners fee

Blockhain.info
+Useita Bitcoin yksikköjä valittavana (Bits,mBTC)
+Voi käyttää samaa wallettia useilta eri koneilta
+Helppokäyttöinen
+Hyvät ominaisuudet
–Joskus ei synkronoi kunnolla ja menettää osoitteet
-Ei todellakaan turvallinen (Ainut walletti joka käytössäni hakkeroitiin)

Ledger Wallet
+Superturvallinen
+Helppokäyttöinen
+Luotettava
+Kännykkä hyväksymis toiminto (transaktioiden)
+Helppo palautus
-Päivitys onnistuu vain 50 % kerroista

Hive for Mac
+Supertyylikäs käyttöliittymä
-Helppo käyttää
+Helppo Backup
-Liiankin yksinkertainen
-Ei kunnollista paperilompakon tuontia

Kuten huomaatte olen testannut aivan hirveesti lompakko ohjelmia. ;D

Miten tuo blockchain.info :n lompakkosi hakkerointi käytännössä tapahtui ?

Sehän on foorumin viesti historiassa se tapahtuma… Eli siis painoin tämän foorumin spämmi linkkiä ajattelematta asiaa, jossa luvattiin “Bitcoin lainoja Blockhain.infon puolesta” … Tietysti sinisilmäisenä linkkasin linkkiä sen kummempaa ajattelematta annoin tunnukset ja PUUHHH Bitcoinit katosivat, kuin tuhka tuuleen muutamassa sekunnissa. Ajattelin, että “mikähän juttu tämä on”.

[quote=“GyberSonic, post:3, topic:2674”][quote author=katlisa5963 link=topic=3004.msg24195#msg24195 date=1429817568]
Miten tuo blockchain.info :n lompakkosi hakkerointi käytännössä tapahtui ?
[/quote]
Sehän on foorumin viesti historiassa se tapahtuma… Eli siis painoin tämän foorumin spämmi linkkiä ajattelematta asiaa, jossa luvattiin “Bitcoin lainoja Blockhain.infon puolesta” … Tietysti sinisilmäisenä linkkasin linkkiä sen kummempaa ajattelematta annoin tunnukset ja PUUHHH Bitcoinit katosivat, kuin tuhka tuuleen muutamassa sekunnissa. Ajattelin, että “mikähän juttu tämä on”.[/quote]

Pidät kyseistä episodia kelvollisena syynä asettaa blockchain.info :n lompakon turvallisuus kyseenalaiseksi ?

Kaikki webbipohjaiset lompakot ovat alttiita tuolle eli niin sanotulle phishaukselle. Eivät siis lähtökohtaisesti yhtä turvallisia kuin useimmat muut ratkaisut, mutta kyllä ne toki oikein käytettynä voivat olla sekä turvallisia että käteviä.

[quote=“katlisa5963, post:4, topic:2674”][quote author=GyberSonic link=topic=3004.msg24198#msg24198 date=1429818276]

Sehän on foorumin viesti historiassa se tapahtuma… Eli siis painoin tämän foorumin spämmi linkkiä ajattelematta asiaa, jossa luvattiin “Bitcoin lainoja Blockhain.infon puolesta” … Tietysti sinisilmäisenä linkkasin linkkiä sen kummempaa ajattelematta annoin tunnukset ja PUUHHH Bitcoinit katosivat, kuin tuhka tuuleen muutamassa sekunnissa. Ajattelin, että “mikähän juttu tämä on”.
[/quote]

Pidät kyseistä episodia kelvollisena syynä asettaa blockchain.info :n lompakon turvallisuus kyseenalaiseksi ?[/quote]
Itseasiassa se todistaa webwalletit jo alun alkujaan niin huonoksi ideaksi, että kaikki webwalletit pitäisi poistaa Bitcoin.org sivustosta. Vain multisignaturet ovat jotenkin kelvollisia. Ainut walletti mihin nykyään luotan täysin on Ledger tai Trezor hardware walletit ja vain valmistan virallisilla ohjelmistoilla… Tai jos vain ohjelmisto ratkaisu pitää olla niin virallinen satoshi clientti Bitcoin Core.

Juuri näin. Itse käytän läppärillä blockchain.infoa ja luurissa Myceliumia. Molemmat ovat vuosien käytössä olleet pettämättömiä kumppaneita ja voin suositella molempia hyvinä käyttölompakoina.
Suuremmat summat voi laittaa esim. paperilompakkoon säilöön, varmuuden vuoksi.

Itsekin käytän muiden lompakkojen ohella myös blockchain.infon lompakkoa, koska siinä on se joustavuus että se toimii helposti useilla laitteilla. Mutta täytyy myös samalla todeta että en lähtökohtaisesti suosittele sitä kenellekään muulle.

Itse olen todella tarkkana siitä mitä linkkejä klikkaan missään, ja tarkistan aina millä sivustolla olen jos kirjaudun johonkin, enkä ole toistaiseksi kertaakaan joutunut minkäänlaisen phishauksen uhriksi. Mutta asia vaan on niin, että useimmilla ihmisillä ei ole niin tarkka vainu tai ymmärrys tälläisistä asioista, joten en yleisesti ottaen pidä tuollaista lompakkoa erityisen turvallisena.

Mycelium on turvallisempi, koska se on natiivilompakko. Ja on muutenkin erittäin hyvä lompakko.

Hei taas foorumin väki pitkästä aikaa! Hieman päivitystä tähän ketjuun.

Nykyään suosittelen Bitcoin Coren sijaan Bitcoin Classia, johon pätee pitkälti samat huonot ja hyvät puolet. Sen huomasin, että minun “100 megan tosi nopea, wow, such DNA”- liittymä ei jaksa pyörittää Bitcoin Corea + classisia. Ovat DNA:lla hirveesti rajoittaneet nettiä.

Siirryin juuri käyttämään Coinbasea ja yllätyin miten hyvin suomen luottokortit ja pankit toimii sen kanssa. Olen tosin kuullut paljon parjattavaa kyseisestä walletista erityisesti liiallisesta pankkimallisesta ajattelusta. Mistä herää kysymys, miksi Prasoksen palvelut eivät tue luottokorttia? Jossain tilanteissa Coinbase on selvästi nopeampi. Jossain määrin Coinbasen palvelut rikkovat selvästi koko Bitcoinin idean. Sen opin tiedonhausta, että nykyisenä Coinbasen asiakkaana ei parane laittaa rahaa mihinkään arveluttevaan, kuten uhkapeleihin ja päänsekoitusaineisiin, mitä en aio tehdä. Korkeintaan maksan laskut mainiolla Bittilaskulla tai ostan Steamistä jotain. Ja miksi ei jotain jotain kivaa konsolinetistä.

Classic on suora kopio Coresta - ainoastaan muutamilla (IMO huonoilla) muutoksilla. Lisänä on myös konsensussääntömuutos mikäli tietty osa lohkoketjun lopusta signaloi tiettyä asiaa. Tätä ei ole Coressa - ja Corea käyttävät lähes kaikki.

Täytyy myös huomioida, että Corea testataan ja varmennetaan erittäin paljon - toisin kuin Classicia.

Miksi?

We are hard forking bitcoin to a 2 MB blocksize limit. Please join us.

upgrade the bitcoin network’s capacity together

Haluan tukea tuota. Pelkään, että käy pahoin jos Bitcoin verkko tukkiutuu. Sanotaan näin, että olen noiden mainoslauseiden uhri.

Moi Ledger Walletilla voi säilyttää bitcoin,bitcoin cash, bitcoin gold, ja kaikki muut, jo käyttossa 6 kukkautta toimi ihan hyvin. Voit ostaa suoraan tehtäältä toimitus noin 4 viikkoa https://www.ledgerwallet.com/r/3f44