Bitcoin-lompakko tukkii läppärin

Mulla on Bitcoin lompakko läppärissä, ensin latasi jotain kaksi viikkoa(!), enkä pystynyt käyttämään lompakkoa sinä aikana(!!) Aina kun lompakon avaa, se lataa taas tunteja ennen kuin on “up to date” ja voin käyttää sitä. Tuloksena läppäri herjaa koko ajan “your startup disk is almost full”, olen jo poistanut kaiken turhan koneelta tehdäkseni tilaa, mutta nyt alkaa olla sekin kortti käytetty. Mitä teen väärin? Kaikki ei ole kunnossa?

Lompakkovalinta on väärä, ajat täyttä nodea vaikka mitään tarvetta ei ole. Mikä tahansa lompakko jossa hallitset yksin omia privaattiavaimiasi riittää tarpeisiisi, koko lohkoketjun tallentava core ei selvästikkää ole hyvä valinta. Kännykässä käytän itse Myceliumia, koneella ajan täyttä nodea, joten en ehkä ole paras suosittelemaan lompakkosoftaa tilalle.

Okei… kiitos.
Mikä on foorumin mielestä paras / käyttäjäsujuvin lompakko?
Sellainen mielellään jonka voi backupata niin ettei rahat häviä tuhkana tuuleen jos lompakko katoaa tms.

Suosittelen testaamaan Electrumia. https://electrum.org/#home

Kokeilin Electrumia, ei onnannut. Ei saa yhteyttä, bugittaa…
Sitten Armoryä, sama homma, niin epäselvää räpellystä että pitäisi ensin opiskella kaksi päivää aihetta ennen kuin pystyisi käyttämään sovellusta… Pohjat tuli disclaimerissa jossa sanottiin ettei varojen pysymistä lompakossa taata xD

Bitcoin koko kansalle näillä eväillä? Ha!

Noh, onneksi löytyi Hive. Näitä Bitcoin tarvitsee. Ilmeisesti vasta vain Mac-versio olemassa, mutta lompakko käyntiin, tehtiin salasana ja se oli SIINÄ. Hip-look, minimalistinen, kevyt, ei mitään ylimääräistä bullshittia. +1

Armory on ainoa olemassa oleva lompakko, joka on vielä raskaampi kuin Bitcoin Core. Eli jos ensin kokeilit Bitcoin Corea ja se aiheutti ongelmia, ei Armory ole parannus vaan päinvastoin. Armory on bitcoinien offline-säilytykseen tarkoitettu tehokäyttösovellus, ei missään nimessä aloittelijalle sopiva.

Bittirahalla on aloitusopas pääsivulla, jossa on suositeltu erilaisia lompakoita: https://bittiraha.fi/aloitusopas

On monia tapoja luoda Bitcoin-lompakko hetkessä. Kaikista nopein on luultavasti Rushwallet (https://rushwallet.com). Maksamisen kannalta kätevin PC:llä on kokemukseni mukaan Kryptokit (https://chrome.google.com/webstore/detail/kryptokit-bitcoin-wallet/lhhipingoaiddcoalochnbjlkifbpmoj), joka toimii Chrome-selaimen lisäosana.

Älypuhelinten lompakot ovat toki varmaan parhaita jos ajattelee käytettävyytta. Androidille voi suositella Myceliumia ja iOS:lle Breadwallettia.

Jos mäkkikonetta käyttää niin tuo Hive taitaa tosiaankin olla hyvä optio. Riittää kun löytää yhden, joka toimii. Toki sitten jos itsellä on enemmän bitcoineja, voi olla hyvä hajauttaa niitä erilaisilla säilytystavoilla.

Älypuhelimeen en uskalla lompsaa laittaa, kun olen backup-friikki, eikä mulla ole sen harmainta aavistusta että miten saisin Androidista backupin omille koneille…

Mycelium backupataan niin, että se näyttää kännykän ruudulla 12 sanaa järjestyksessä. Ne voi laittaa talteen vaikkapa kynä-ja-paperia -menetelmällä. Mitään muuta backuppia ei tarvitse. Näin se menee nykyään. :slight_smile:

OK, kiitus! :smile:

(tähän jotain, että saadaan pakolliset 20 merkkiä käytettyä. Vaikka jotain henkevää. Kuten vaikka hymiö tai jotain.)

1 tykkäys

Eipä kestä :smile:

Tällä uudella forumilla kannattaa kokeilla tota sydän-toimintoa, jos viestin sanoma on tyyliin “ok, kiitos”. Eli sillä voi viesitttää että tykkää tietystä viestistä, nappi löytyy jokaisen viestin alta.