Bitcoin-lähimaksu

Olen nyt muutaman kuukauden pyörittänyt päässä ideaa, Bitcoin-lähimaksusovelluksesta. Jos kännykkään vois laittaa sellaisen sovelluksen, joka toimisi kauppojen kassoilla NFC:llä, mutta niin, että käyttäjältä verotettaisiin bitcoineja ja kauppias saisi euroja.

Onko ideoita tai kommentteja suurimmista esteistä tällaisen sovelluksen kehittämiselle?

[EDIT] Tarkoitan siis sellaista sovellusta, joka voisi ujuttautua tähän nyt kauppoihin tulevan lähimaksamisen vanaveteen ja käyttäisi mielellään olemassaolevaa maksupäätetekniikkaa. Voisiko puhelimeen laittaa esim. jonkun tarran, joka toimis samalla tavalla, kuin pankkien maksukorttien nfc-sirut? Netistä on vähän vaikea löytää tietoa lähimaksun teknisistä yksityiskohdista ja voi oll, että ideani ovat epämääräisiä ja kaukaa haettuja, mutta kuitenkin…[/EDIT]

[EDIT] Esimerkiksi HCE-tekniikka vaikuttaa mielenkiintoiselta vaihtoehdolta. Mutta mulla ei oo mitään hajua, onko sen käyttöönotolla esteitä esim. juuri Suomessa. HCE: http://en.m.wikipedia.org/wiki/Host_card_emulation
[/EDIT]

Eikös bitpay vähän jo ole tälläinen mitä haet?

Kaupat (tai raflat tai muut kivijalkaliikkeet) panostavat tabletin verran massia, hommaavat ilmaisen sovelluksen, säätää vähän ni ku asiakas tulee (joko kännykän, tietokoneen tai muun lompakon kanssa), tekee tilauksen, syöttää tietoja (qt-kuva tai pitkävetisempi näpyttely) ja boom, se on maksettu.

Tosin juurikin toi enempi sirunlailla toimiva systeemi… jooh… kuulemma vuoden-parin päästä puhelimissa on valmiina sellainen sovellus jolla toi on mahdollista. Ei tarvitsis ku avata sovellus ja heilauttaa puhelintaan kassan vieressä. Piip piip ja boom se on maksettu.

Mut jos nyt saisi nopeammin tuollaisen koodattua ja leviimään ni kyl sil ehtis ainaki vuoden verran rahastaa kivasti.

NFC-ominaisuuden kehittäminen olemassa oleviin Bitcoin-kännykkälompakoihin ei ole hankalaa, koska esim. Androidilla NFC-rajapintaan pääsee helposti sovelluksella käsiksi. Ongelma on kauppiassovelluksessa, esim. Bitpayssä. Bitpay toimii selaimen kautta, eikä ainakaan Androidilla voi käyttää NFC:tä selaimen kautta.

Tähän pitäisi siis kehittää Bitpay-applikaatio jokaiselle laitteelle erikseen jossa NFC:tä halutaan käyttää. Voi myös toki olla, että tulevaisuudessa NFC:tä voi käyttää selaimen kautta.

Tarkoitan sellaista appia, jota voisi käyttää kauppojen kassoilla, jotka hyväksyvät euroja. Eli esim. Lidlissä tai K- tai S-kaupassa. Selvitin vähän asioita ja suurimmaksi haasteeksi tässä näyttää tulevan sertifikaation saaminen, jotta pääsisi maksupäätteiden hyväkysymiin rekistereihin. Tarkoitan siis sellaista sovellusta, niinku Elisa Lompakko.

Tässä videolla ratkaisu ongelmaan ?
:smile:

Vastaus tähän 3v sitten aloitettuun viestiin…
Löysin tällaisen projektin joka voi olla rahoituksen keruun suhteen scam mutta ideana juuri se että saa bitcoinit euroiksi kassalla “virtuaalikortilla”

Tätä crypterium sovellusta en löytänyt ainakaan googleplay kaupasta vielä.
Crypterium firma rekisteröity ainakin Viroon ja Kyprokselle.
Näyttäisi olevan muillakin vastaavia projekteja käynnissä mutta en tiedä onko kuinka valmiita tai toimivia?