Bitcoin Knots full node

Bitcoin knots on full node/lompakko ohjelma joka on ”paranneltu versio” coresta. Kaikkia ominaisuuksia ei ole testattu niin paljon kun coressa. Ohjelma ollut n. pari vuotta olemassa nykyisen kehittelijän toimesta mutta historiaa on kauemmaksikin.

Aktiivinen käyttäjämäärä ei ole huimaava. Tätä kirjoittaessa 60-70 välillä mutta pienessä nousussa johtuen ehkä viime aikaisista kirjoittelusta jossa pyöritelty ajatusta että knots saisi virallisemman aseman full nodena tai jotain ominaisuuksia lisättäisiin coreen tms.

Otin nyt kokeiluun viimeisimmän version 0.15.1.knots20171111 jonka voi ladata https://bitcoinknots.org/
Ulkoasu näyttää aika samalta kuin core mutta valikoista löytyy lisäasetuksia joihin perehtyminen vie aikaa. Alla kuva mempool asetuksista. Lisäksi löytyy watch network activity ja mempool statisticks -valikot. Myös osa komennoista joita listattuna näytti vähän erilaisilta kuin coressa. Toinen juttu onko näistä lisäjutuista mitään iloa monellekaan ja kannattaako asetuksia mennä huvin vuoksi muokkaileen. Ihan hyvin näyttää toimivan ja ei näitä vaihtoehtoja corelle kuitenkaan liikaa ole.