Tuolla twitterissä oli linkki keskusteluun siitä että kuinka monta bitcoin käyttäjää on maailmassa ? Määrät tuntu yllättävän pieniltä.
Arviot eri lähteistä: (helmikuu 2014)
1 - 2,5 miljoonaa käyttäjää
1,2 miljoonassa osoitteessa yhteensä vain 121 BTC (melkein nollatilejä) 330 000 osoitteessa yli 1 BTC
97 osoitteessa yli 10 000 BTC
2 osoitetta joissa yli 100 000 BTC (toinen tileistä kuuluu “Satoshi Nakamotolle”)
Blockchain: (tammikuu 2015)
Lompakkotilien määrä 2,7 miljoonaa
päivittäin aktiivisessa käytössä n.100 000 - 200 000 tiliä
Nuita käyttäjämääriähän on tosiaan hyvin vaikia mitata. “Bitcoin käyttäjämäärä” on myös vähän haalea käsite… sen kun voipi määritellä monella tapaa
Käyttäjäkunnan lukema siis vaihtelee melkoisesti, kun tuota alkaa määrittelemään tarkemmin Lukemia sen tarkemmin arpomatta:
Henkilöitä, jotka varsinaisesti käyttävät pääasiallisesti Bitcoinia jokaiseen mahdolliseen maksutapahtumaan on varmasti vielä melko vähäisesti.
Henkilöitä, jotka käyttävät enempi Bitcoinia kuin pankkikorttia internetissä tehtäviin maksuihin, lienee jo hitusen enemmän.
Henkilöitä, jotka käyttävät Bitcoinia sillointällöin nettimaksuihin / tippaamiseen / sijoittamiseen / ulkomaan lähetyksiin, onkin varmaan jo kohtalaisesti.
Henkilöitä, jotka omaavat tai ovat omanneet louhimen, löytyy varmaan myös kohtalaisesti.
Henkilöitä tai tahoja, jotka ovat sijoittaneet Bitcoiniin tai päivätreidaavat, löytyynee myös kohtalaisesti.
Henkilöitä, jotka ovat kokeilleet tai saaneet testiksi Bitcoineja ja uskovat bitcoiniin, on varmaan jo melkoisesti.
Jos nämä kaikki yhdistää, veikkaisin tosiaan lukeman olevan jo melko mukavalla tasolla ^^
En kuitenkaan usko, että käyttäjäkuntaa olisi vielä kymmeniä miljoonia. Bitcoin on vielä liian “tuntematon” ja vaikeakäyttöinen perustallaajalle, joten scene on vielä… niinkuin moni ~tunnettu Bitcoin/blockchain evangelistikin on maininnut… “for the lunatic fringe”
Yhdynkin siis bitcoin piireissä esitettyyn vertauskuvaan, että Bitcoin on juuri ja juuri päässyt nousemaan lähes ensimmäisiä varsinaisia kotitietokoneita vastaavalle tasolle. Muistan kun broidin kanssa ihmeteltiin Apple Classicin työpöytää ja hiiren nappia kliksauttamalla aukeavia ohjelmia (jep, vain yksi nappi hiiressä!), ilman komentoriville kirjoittelua Varsinaisella koneella, Compaq:n ja Windows 95:n kanssa sitten jo pääsi surffailemaan modeemin avustuksella, eikä ollut enään tarvetta pitää kasaa muistilappuja webisivuille IP osoitteiden kera Oli kyllä välillä tuskaisaa säätää verkkoasetuksia manuaalisesti kuntoon… ja muutamaan kertaan tiedostoja “siivotessa” vahingossa poistettuja systeemi filejä, sekä sitä kautta menetettyjä pelejä ja niihin tehtyjä configeja
Bitcoinissa vielä voisi siis nähdä olevan IP osoitteet käytössä, kun näitä joutuu pitää “muistilapuilla”. QR koodi helpottaa sentään jo reilusti tuota, mutta siinävaiheessa kun yksityiset/helpot nimet tulevat osoiterumpsujen tilalle käyttöön, voitaisiin sanoa että ollaan päästy “internetin aikakaudelle”
Onhan tuohon jonkinlaisia alias-toteutuksia olemassa jo nyt, tosin ei mitään hirvittävän hyvin integroituja. Varmimmin aliakset kai saisi suojattua, kun nekin olisi blockchainiin koodattuna, nykyään ne ovat muiden palveluiden kautta noudettavissa. Toisaalta onhan kai kaikissa bitcoin-asiakasohjelmissa osoitekirja-toiminto, johon osoitteet voi tallentaa haluamallaan nimellä, aivan niin kuin puhelinnumerot, osoitteet ym. yhteystiedot.
[quote=“ottulo, post:3, topic:2501”][quote author=BaaBlo link=topic=2801.msg22585#msg22585 date=1420540187]
Bitcoinissa vielä voisi siis nähdä olevan IP osoitteet käytössä, kun näitä joutuu pitää “muistilapuilla”. QR koodi helpottaa sentään jo reilusti tuota, mutta siinävaiheessa kun yksityiset/helpot nimet tulevat osoiterumpsujen tilalle käyttöön, voitaisiin sanoa että ollaan päästy “internetin aikakaudelle”
[/quote]
Onhan tuohon jonkinlaisia alias-toteutuksia olemassa jo nyt, tosin ei mitään hirvittävän hyvin integroituja. Varmimmin aliakset kai saisi suojattua, kun nekin olisi blockchainiin koodattuna, nykyään ne ovat muiden palveluiden kautta noudettavissa. Toisaalta onhan kai kaikissa bitcoin-asiakasohjelmissa osoitekirja-toiminto, johon osoitteet voi tallentaa haluamallaan nimellä, aivan niin kuin puhelinnumerot, osoitteet ym. yhteystiedot.[/quote]
Sepäse! Nykyiset toteutukset voisi nähdä vastaavan bookmarkeja. Jos et pääse kyseiseen palveluun käsiksi (vrt. omalla koneella sijaitsevat bookmarkit vs. vaikka kirjaston konetta käyttäessäsi), eivät nuo paljoa ~hyödytä.
Eli tarvittaisiin tapa käyttää noita suoraan blockchainista. Toteutuksia ja tekniikoitahan tähän on kehitteillä hyvää tahtia Blocknet mahdollistaa jo nyt eri blockchainien “keskustelun” toisiensa kanssa… tosin tämä toteuttaa tuon, ainakin vielä tässävaiheessa, mielestäni vähän kömpelösti. Kehitteillä oleva Sidechains projekti on myös tuomassa kyseistä mahdollisuutta blockhainien välille Tämä projekti on mielestäni yksi näistä tulavaisuuden “must have” ominaisuuksista.
Toteutuksia on myös tietyissä yksittäisissä blockchaineissa erinäisiä ominaisuuksia käyttäen… mutta kuten mainittua, ei kovin helppokäyttöisiä tai integroituja.