Bitcoin 2 (BTC2)

Olen yksi Bitcoin 2:n kehittäjistä, ja harva muu Suomalainen on siitä vielä kuullut. Juuri eilen Coinmarketcap lisäsi Bitcoin 2:sen sivustoonsa: https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin2/

Bitcoin 2 on nopeampi ja anonyymisempi versio Bitcoinista. Se tukee 40x enemmän siirtoja sekunnissa, kuin Bitcoin ja pystyy varmentamaan siirretyt varat lähes saman tien, toisin kuin Bitcoinin 10+ minuutin odotus. Lisäksi Bitcoin 2 tukee Zerocoin -protokollaa. Jonka avulla pystyt lähettämään BTC2 kolikoita täysin anonyymisesti.

Henkilöt, jotka omistivat Bitcoineja Bitcoin Lohko numeron 507850 aikana saivat saman määrän BTC2 kolikoita. Ja on edelleen mahdollista käyttää näitä ilmaisia kolikoita. Bitcoin lohkoketju tiivistettiin yli 150 gigasta alle 1.5 gigaan, jotta koneet pystyisivät synkronoimaan Bitcoin 2 lohjoketjun paljon nopeammin, kuin muut Bitcoin Forkit.

Käyttää Proof of Stake algoritmia, joka on turvallisempi, kuin Proof of Work ainakin jokaisessa kryptovaluutassa, joka ei ole sen algoritmin kuningas. Bitcoin Gold ym. Ovat helposti hyökättävissä, koska ne käyttävät Proof of Work algoritmia ja niiden louhinnan vaikeus ei ole tarpeeksi iso.
Lisäksi BTC2 algoritmi käyttää hyvin vähän sähköä ja antaa ihmisten ansaita lohkon tekijän palkintoja perusläppäreilläkin. On mahdollista ansaita niitä palkintoja myös Bitcoin 2:n uniikilla web-lompsalla, ilman että täytyisi pitää tietokonetta päällä.

Pidemmän ajan tähtäimessä on Bitcoin 2 “in-wallet decentralized exchange” sekä mobiili maksut BTC2:sta käyttäen kaupoissa, toki tuskin ensin Suomessa.

Webbisivu: bitc2.org

Mielenkiintoista… Haluaisitko tulla Elokuun vika vkonloppu Kryptorokkiin (FIMKfest) kertomaan tästä?
t.Kryptokeskus

Kiinnostais tulla, mutta oon silloin Filippiineillä.

En tiedä onko BTC2 mitään ihmeellistä loppujen lopulta? Kun sitä vertaa alkuperäiseen BTC tai muihin virtuaalivaluutoihin.

Eli sitä voi voi käyttää maksamiseen jos joku sitä huolii maksuksi. BTC2 voidaan kehittää eteen päin niinkuin muitakin virtuaalivaluuttoja. En tiedä yhtään itse. Mutta uskoisin, että myös muiden kolikoiden myös BTC lohkoketjun kokoa voidaan ehkä pienentää niin että se aiheuttaa mitään ongelmia? Salamaverkko nopeuttaa jo nyt maksamista BTC:ssä. Anonyymius taitaa onnistua BTC:llä myös vaatii vain vaivan näköä. Lisäksi epäilen, että BTC2 anonyymius murtuu virtuaalivaluuttojen tutkimiseen tehdyillä työkaluilla jollain tapaa tulevaisuudessa. Kuten se varmasti murtuu muissakin “varmoissa” kolikoissa.

Hyviä puolia BTC2 onkin varmasti sähkönkulutuksen väheneminen louhittaessa ja louhinnan tulemisen taas mahdolliseksi halvemallakin kalustolla jos lupaukset pitää paikkansa. Mutta miksei louhintatapaa voida muuttaa sitten BTC:ssä myös tulevaisuudessa? Estääkö sen joku asia?

Asiasta toiseen, niin itse innostuisinkin virtuaalivaluutasta. Joka alkaa varmistaa siirtoja niin, että se hyödyttää tiedettä oli se sitten lääke, raketti, tähti tai ties mitä tiedettä. Eli laskentateho mikä on nyt virtuaalivaluutoissa niin se voi tulevaisuudessa muuttua vaikka lääkkeiksi, tehokkaammiksi akuiksi, fuusioreaktorin käynnissäpitämiseen jne. Onko tälläistä virtuaalivaluutta projektia missään päin kehitteillä ja miksei kukaan tai ketkään moista lähtisi kehittelee?

Toisaalta tarvitseeko siihen mitään virtuaalivaluuttaa kehittää kylkeen. Eikö voisi kehittää kaikille olemassa oleville virtuaalivaluutoille sopivaa avointa louhinta ja varmistussysteemiä. Jonka voi sovittaa sitten mihin tahansa virtuaalivaluuttaan. Voittaja virtuaalivaluuttoja on sitten ne mitkä ottaa moisen systeemin ensin käyttöön.

Kenties systeemissä voisi myös olla käyttöliittymä, missä kuka tahansa voi pohtia jotain ongelmaa jonka tulokset voi auttaa ratkaiseen jotain. Kaikkeen kun ei raaka laskentatehokaan piisaa. Mutta ehkä kuka tahansa voi taitella vaikka jossain pelissä lääkemolekyylejä sopivaan muotoon mihin ei laskentateholla pystytä ja saada siitä jopa virtuaalivaluuttaa palkkioksi samalla edistää lääketiedettä. Ehkä siitä tulee jopa työ monille missä voi tienata ihan kivasti.

Itse asiassa tälläinen molekyylien tai jotain taitteluohjelmistohan on olemassa, jossa voi taitella jotain proteiineja mitä ei suurellakaan laskentateholla voida tehdä kovin tehokkaasti. Mutta ihmisaivot kykenee tekemään sitä hyvin tehokkaasti eikä tarvitse edes ymmärtää oikeastaan edes mitä tekee. En nyt tähän hätään vaan löydä tätä projektia.

BTC ja BTC2, kuten monet muut kryptovaluutat ovat edelleen tietenkin kehitteillä ja uusia mullistuksia on tulossa. Isoimpien/tunnetuimpien valuuttojen kehityksen suunta on yleensä rajoitettu. Kiistoissa helposti tulee uusi “fork”. Bitcoin esimerkiksi tuskin kymmenessäkään vuodessa tulee käyttämään mitään muuta algoritmia, kuin sähköä älyttömästi käyttävää Proof of Work -algoritmia. Mutta toki parhaimmassa tapauksessa se sähkönkulutus jossain vaiheessa tullaan hyödyntämään tiedettä varten.

Ja kyllä, forkkaamalla pystyisi Bitcoinin lohkoketjun kokoa pienentämään. monimutkaisesti, joten tuskin Bitcoin vaivautuu sitä tekemään ennen, kuin siitä tulee varsinainen ongelma. Sillä ei useimpien Bitcoinien käyttäjien tarvitse nytkään sitä koko parin sadan gigan lohkoketjua mennä lataamaan. Lähinnä hyödyntäisi louhijia, “lightning network” operaattoreita, blockchain.com tyylisiä sivustoja, ym.

Ethereum yrittänyt saada Proof of Stakea toimimaan jo vuosikaudet ja kauheasta työstä ja aivovoimasta huolimatta ei vaan millään tunnu tulevan valmista.

Miten te olette siinä onnistuneet tuosta noin vain?

Yhdistetty pivx tekniikka & btc ketju?

Nätistihän tuo näyttää louhivan :slight_smile:

Aivan Aries. Sekä BTC2:n muita modifikaatioita.

@amida: Ethereumin Proof of Stake on uudenlainen algoritmi, kun taas BTC2:n Proof Of Stake algoritmi on testattu mm. PIVX toimesta jo kauan.

Miksi pitää ratsastaa Bitcoin-nimellä? Ettekö luota omaan “tuotteeseenne”, että se saisi näkymyyttä omalla toimivuudellaan/paremmuudellaan? Kaikki coinit, joiden nimessä on Bitcoin - paitsi Bitcoin itsessään - herättää automaattisesti epäluottamusta.

3 tykkäystä

Jos ideana on kehittää Bitcoinia eri suuntaan, mutta samoilla omistajilla ja osoitteilla, miksi ei jättäisi Bitcoinia nimeen. Eli sen hetken Bitcoin omistajat ovat myös Bitcoin 2 omistajia… Jos nimi olisi vaikka Kopla, tuskin kovin moni Bitcoinin omistaja tajuaisi, että omistaisi Koplia ainakaan ennen, kuin Kopla olisi top 10 coin.
Mutta joo, silloin, kun nimi päätettiin oli ainoastaan Bitcoin ja Bitcoin Cash olemassa.

Enpä tajunnut tämänkään nimisen kolikon kohdalla ennen kuin tämä thredi ilmestyi …

Silti voisi olla enemmän mielikuvitusta nimeämisissä :wink:

Niin, tavallaan tuo on ihan hyvä selitys, mutta tavallaan ei. Vaikka nimi olisikin Kopla, niin yhtä lailla se kuin BTC2 täytyy jostain löytää. Ei kukaan jaksas noita Bitcoin forkkeja tonkia, kun eivät ole minkään arvoisia.

Ihan mielenkiinnosta, devaajana löydät tiedon varmaan helpommin, kuinka montaa uniikkia BTC2 on liikuteltu ennen forkkia? Liekö montaa tuhatta?

Bitcoinista forkattuja ilmaisia BTC2:sia on kymmeniä tuhansia jo liikuteltu.Tarkkaa numeroa en tiedä.