Binancelta vietiin bitcoineja - takaisin "rullausta" harkittiin

Bitcoin siirtojen takaisin “rullausta” oli mietitty vaihtoehtona palauttaa bitcoinit takaisin

Nyt ei takaisinpalautusta tehty mutta vuonna 2013 tehtiin:

Kun kyseessä on ihmisen tekemä softa niin ihminen voi sitä myös muuttaa, Ei bitcoin siis välttämättä niin kiveen hakatun ikuinen ja muuttamaton ole kuin jotkut ovat hehkuttaneet.

1 tykkäys

Tuota en muistanutkaan mutta varmaan vaikeampi toteuttaa tänä päivänä monestakin syystä.
Vaatisi aika monen henkilön ja yhteisön tuen… mikä voi olla haastavaa kun osa enemmän tai vähemmän riidoissa keskenään tai kulkee omia polkujaan ehkä jokin muu ajatus etusijalla.

Eipä noita nyt voi mitenkään verrata toisiinsa. Tuo 2013 tapahtunut tilanne oli vakava yhteensopivuusbugi Bitcoinin keskeisen ohjelmiston kahdessa eri versiossa jonka takia tilanteen päällä ollessa bitcoinien vastaanottaminen oli äärimmäisen riskialtista kenelle tahansa.

Se oli käytännössä pakko korjata jollain tavalla jotta Bitcoinia voi turvallisesti kukaan käyttää. Se ei ole mitenkään verrattavissa tähän Binancen hakkerointikeissiin, jossa vahinko rajoittui yksittäiseen palveluun, eikä oikeastaan mitenkään liity Bitcoin-protokollaan tai itse Bitcoinin turvallisuuteen/luotettavuuteen.

Tuon 2013 tilanteen uusiutuminen olisi edelleenkin korjattava jollain tapaa, aivan kuten silloinkin. Se ei ole sama asia.

3 tykkäystä

Juu tuo on sinänsä totta. Pistää silti miettimään että jos tapahtuu tarpeeksi iso hakkerointitapaus (Binancen 40 miljoonan källi on kärpäsen pieru bitcoinin market cappiin nähden) niin tehdänkö tulevaisuudessa siinä tapauksessa takaisinpalautus. No, ehkä tulevaisuuden isot vaihtopörssit (esim. Bakkt) on niin hyvin suunniteltu (suurin osa varoista kylmäsäilyksessä ynnä muut varotoimet) että ihan valtavia hakkerointeja ei tarvitse pelätä vaikka pieniä huuhaapörssejä tai Bitfinexin kaltainen äärimmäisen epäluotettavalta haiskahtava huijaripörssi hakkeroitaisiinkin. Toivotaan näin…