Arbitraasimahdollisuus: BitStamp ja Mt Gox

Gox treidailee tällä hetkellä 158-160 USD kun Bitstamp ei meinaa päästä edes 150 USD:hen.
Eeppinen mahdollisuus tehdä ilmaista rahaa, tosin vaatii isoja pelimerkkejä molempiin pörsseihin.

Stampissä tuntuu olevan välillä sellainen tunnelma, että sieltä kannattaisi ostaa Coineja 8-9 % alle spotin ja myydä saman tien Ristolle 5 % alle spotin.

En tiedä mitä hintaa Risto käyttää, mutta pörssinä hän käyttää Bitstampia. En siis usko, että kuvailemasi toiminta onnistuisi.

Goxin ja Stampin välillä sen sijaan onnistuu tuo toiminta oikein hyvin.

  1. Osta Bitstampista bitcoineja saman verran kuin sinulla on Goxissa valmiiksi talletettuna.
  2. Tee myyntitoimeksianto Goxissa samaan aikaan, kun ostat Stampista.
    = profit

Jossain vaiheessa rahat sitten loppuvat Bitstampista ja Goxissa fyrkkaa taas on. Riskitön, mutta hidas vaihtoehto on kotiuttaa Goxista euroja ja siirtää niitä Bitstampiin. Muut vaihtoehdot ovat vähän tyhmiä, koska tällä hetkellä holdaus on muutenkin paras taktiikka.

Chartatkaa niiden keskinäinen kurssiero 2kk ajalta prosenttikuvaajaksi imemällä data Bitcoincharts.comista exceliin ja vähän muotoilua.

30min homma, mutta on nyt muutakin tekemistä.

0.1 BTC bounty sille, joka toimittaa tuon kaikkien hyödyksi open licensellä!!

[quote=“rpietila, post:4, topic:779”]Chartatkaa niiden keskinäinen kurssiero 2kk ajalta prosenttikuvaajaksi imemällä data Bitcoincharts.comista exceliin ja vähän muotoilua.

30min homma, mutta on nyt muutakin tekemistä.

0.1 BTC bounty sille, joka toimittaa tuon kaikkien hyödyksi open licensellä!![/quote]

Tällä hetkellä arbotraasimahdollisuus on taas 3-4 USD/BTC. Mt.Goxissa on pula BTC:stä ja BitStampissä on pula dollari käteisestä.

Mikä olisi kustannuksiltaan pienin ja suhteellisen nopea tapa siirtää taaloja Goxista Stamppiin?

Edullisin tapa siirtää taaloja Goxista on siirtää taaloja omalle pankkitililleen ja vaikka saman aikaisesti siirtää BitStampiin euroja. Tietenkin edellyttää, että on varaa pitää rahojaan kanissa sen aikaa, että saa Goxista rahaa pankkitilille. Edullisuudesta en tiedä, koska minulla ei ole tiliä Goxissa - seurailen Goxia ainoastaan Clark Moodyn kautta.
Haittana tietenkin on myös kesto… Yleisesti olen huomannut, että Goxissa ei juurikaan kannata taaloja pitää vaan ennemminkin BTC:tä. Taalat on järkevämpi pitää pääsääntöisesti BitStampissä, koska siellä tuntuu usein olevan kolikko halvempaa, kuin Goxissa. Laskuissa taas kannattaa olla taaloja ehkä enemmänkin Goxissa ja Coineja BitStampissä, koska Stamp liikkuu kankeammin yleisemminkin oman kokemukseni mukaan.

Taas on arbitraasimahdollisuuksia markkinoilla. :slight_smile:

Hieman ongelmallista, kun Goxista ei saa rahaa ulos. Onnistuin itse ostamaan Bitstampista $10 alhaisemmalla kurssilla ja myytyä Goxissa. Eilen Bitstamp-Gox-spreadi kävi kolmessa dollarissa, jolloin sain kassan takaisin Bitstampiin. Ei tuo kuitenkaan ihan arbitraasi ole, koska kurssiliikkeitä tässä koitetaan metsästää ja riski on aina. Arbitraasi onnistuu, jos luotat saavasi rahat Goxista ulos joskus :smiley:

Goxissa taitaa rahansiirrot kestää aika helvetisti… Jos joku keksii tavan saada sieltä dollareita/euroja ulos nopeasti kohtuukuluilla, niin arbitraasilla vois kyllä tahkota kivasti hilloa. Olen vain vähän skeptinen että onko tuollaista keinoa olemassa :stuck_out_tongue:

Pariteetti saavutettiin ja tällä hetkellä ero noin dollarin luokkaa.