APUA - Koinly ja veroilmoituksen täyttö

Moi, miten käytätte Koinly raportteja veroilmoituksen tekeemiseen jos niitä on suht paljon? Kentät MYYNTIHINA / HANKINTAHINTA.

Eihän Koinly :sta saa ulos semmosta kuin verottaja haluaa:

b) Kun ilmoitat koko vuoden myynnit kerralla

  • Ilmoita myyntihinnaksi koko vuoden myyntihinnat yhteensä (omalla erittelyllään voitollisten kauppojen myyntihinnat ja toisella erittelyllä tappiollisten kauppojen myyntihinnat).

b) Kun ilmoitat hankintatiedot koko vuoden myynneistä

  • Ilmoita hankintahinnaksi vuoden aikana myymiesi virtuaalivaluuttojen hankintahinnat yhteensä (omalla erittelyllään voitollisten kauppojen hankintahinnat ja toisella erittelyllä tappiollisten kauppojen hankintahinnat).

Eihän edes verottajan oma FIFO laskuri ryhmittele niitä kuten ylhäällä pyydetään (Valittaa “Ajalta” kentästä eli aikaväli syötöstä)
Sekä minulla Koinly sisältää kulut osto ja myynti hinnassa - teilläkö myös(?)

Vastaan omaan viestiini. Tällä excel työkalulla voi laskea yhteenlaskettu hankintahinta (tappiolliset ja voitolliset erikseen) ja yhteenlasketu luovutukset (tappiolliset ja voitolliset erikseen) Koinly Captial Gains raportista csv. En ota kantaan jos kulut on mukana yht. hankintahinnassa / luovutuksessa tai ei. Ehkä voit tulostaa Expense report - onko ne siellä - jos ei todennäköisesti ovat yht. hankintahinnassa ja luovutuksessa mukana jolloin sun ei kuulu ilmoittaa niitä erikseen. (Ymmärrettävistä syistä, muuten Koinly pitäisi laske kustannukset myös FIFOlla erikseen, että jotkut kulut esim siirtyy seuraavaan vuoteen). Mutta tässä tapauksessa hankintahinta ja yhteenlasketut luovutukset eivät ole todenmukasia tietenkään. Lopullinen verotettava voitto pitäisi kuitenkin olla oikein. Tai tappio. Lataa tästä excel https://filetransfer.io/data-package/tJa6HOUL#link. Poistuu jonkun ajan kuluttua.