Analyysi Bitcoinista

Ohessa linkki analyysiin. Onkohan sallittua käyttää analyysi-sanaa jos kirjoitus onkin mielipide?

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2013/12/15/euron-rinnalla-bitcoin-on-leikkirahaa/201317312/170

Juu huomenta vaan.
Luin tuon jutun, enkä viitsi edes kommentoida sitä.
Totean vain, että sen kirjoittajan kannattaisi mennä takaisin mamman kainaloon virkkaamaan.

-jarsumarsu-

Luin kans ja pakko sanoo etten taas vähää aikaa oo noin ihmeellist paskapuhe manifestii lukenukkaa :smiley: Kaikkee shaibaa sitä saaki ihmiset kirjoitella. Ihan kyllä säälittää.

Aika yllättävä takinkääntö Jan Hurrilta.
Kaveri on vuosia kritisoinut euroa mutta nyt puolustelee sitä.

Eiköhön me pojat vaan jatketa leikkirahalla leikkimistä ;D

Minusta oli ihan asiallinen artikkeli. Kannanotto ehkä oli negatiivinen, mutta tuntui ainakin tietävän mistä puhui.

[quote=“katlisa5963, post:4, topic:1473”]Aika yllättävä takinkääntö Jan Hurrilta.
Kaveri on vuosia kritisoinut euroa mutta nyt puolustelee sitä.

Eiköhön me pojat vaan jatketa leikkirahalla leikkimistä ;D[/quote]

Taitaa kaveri kritisoida ihan kritisoimisen iloksi. Tosin on aivan eri asia kritisoida euroa, kuin olla bitcoinin puolestapuhuja.

Itse artikkelia pidän hyvänä, että huonona. On päästy hivenen pintaa syvemmälle, mutta pohjimmainen ideologia on vieläkin hakusessa.

Mun mielestä tuo analyysi oli ihan ok. Kyllähän Bitcoin on vielä pientä näpertelyä verrattuna Euroon. On myös todennäköistä, että Bitcoiniin aletaan reagoimaan vahvasti vasta sitten, kun se on todellinen uhka. Bitcoinin uhka on toistaiseksi vielä melko teoreettinen.

Bitcoinin kannalta paranee toivoa, että sen taakse alkaa asettua merkittäviä tahoja, erityisesti yritysmaailmasta, ja toivottavasti myös pankkienkin puolelta. Pitää saada niin suuri vastakkainasettelu aikaan, että valtio (ja vastahakoiset pankit) häviää kyseisen taistelun, mikäli haluavat pistää vastaan.

Tuon kirjoituksen luettuani pidän itseasiassa aiempaa hieman realistisempana sitä, että Bitcoin voi olla katalyytti suuremmalle yhteiskunnalliselle muutokselle, kuin monet viittii ajatellakaan. Valtiot voivat ennen pitkää ruveta rajuihin toimiin oman valuuttamonopolin säilyttämiseksi, ja verotulojen suojelemiseksi. Sitten vasta nähdään onko Bitcoinista vallankumoukseen, vai ei.

[quote=“Technomage, post:7, topic:1473”]Mun mielestä tuo analyysi oli ihan ok. Kyllähän Bitcoin on vielä pientä näpertelyä verrattuna Euroon. On myös todennäköistä, että Bitcoiniin aletaan reagoimaan vahvasti vasta sitten, kun se on todellinen uhka. Bitcoinin uhka on toistaiseksi vielä melko teoreettinen.

Bitcoinin kannalta paranee toivoa, että sen taakse alkaa asettua merkittäviä tahoja, erityisesti yritysmaailmasta, ja toivottavasti myös pankkienkin puolelta. Pitää saada niin suuri vastakkainasettelu aikaan, että valtio (ja vastahakoiset pankit) häviää kyseisen taistelun, mikäli haluavat pistää vastaan.

Tuon kirjoituksen luettuani pidän itseasiassa aiempaa hieman realistisempana sitä, että Bitcoin voi olla katalyytti suuremmalle yhteiskunnalliselle muutokselle, kuin monet viittii ajatellakaan. Valtiot voivat ennen pitkää ruveta rajuihin toimiin oman valuuttamonopolin säilyttämiseksi, ja verotulojen suojelemiseksi. Sitten vasta nähdään onko Bitcoinista vallankumoukseen, vai ei.[/quote]

Voisiko sanoa, että Bitcoin on vähän kuin MP3-formaatti musiikille. Se on aiheuttanut oikein urakalla ahistusta musiikkialalla oleville. Ja syystäkin. Mutta lopultahan MP3-formaatti on myös luonut mahdollisuuksia.

Tosin artistit, jotka tekee musiikkia jne. Niin niiden vaikutusvalta ei ole sama kuin FIAT-rahan vartijoilla. Tosin onhan artisteilla vastuksena ollut koko maailman musiikkituotteiden kuluttajat. Samoin se voi olla joku päivä FIAT-rahan vartijoillakin.

Ehkä tässä käy lopulta niin kuin MP3-formaatin kanssa. Sen kanssa opitaan elämään. Ja oikeasti Bitcoin voi tehdä samoja asioita kuin MP3 artisteille on tehnyt. Eli kuten MP3 nosti pinnalle artisteja joista ei muuten olisi koskaan kuultu mitään. Koska suuret/pienet levyyhtiöt ei niitä riveihinsä huolineet.

Niin Bitcoin voi pelastaa monia köyhiä ja saada niille uuden tulevaisuuden. Ehkä jopa siksi, että Bitcoin tilin saaminen on vain muutama klikkaus tietokoneella. Toisin kuin FIAT-rahalle tilin luominen. Jotta sinulla olisi käytössä välineet ja keinot, jolla voit sovittaa tekemäsi työn arvon muiden tekemiin työsuorituksiin.

Veikkaan että viimeistä kiistelyä Bitcoinin tulevaisuudesta ei käydä vielä hetkeen. Ensivuosi voi olla melkoisen kädenväännön paikka Bitcoinin puolustajien ja vastustajien kanssa :slight_smile:

Olipas räikeän asenteellinen artikkeli siihen nähden, että Talsassa on välillä nähty aivan asiallisiakin juttuja Bitcoinista. Ilmeisesti alkukantaisuus on tärkeä piirre, koska sana toistui 5 kertaa. Bitcoinissahan on tietoisesti valittu eri kehityssuunta kuin fiat-rahassa, ja sitten kirjoittaja valittelee, ettei se vielä ole kehittynyt tarpeeksi pitkälle fiat-suunnassa. Argumentti on suoraan koulukiusaajan repertuaarista: kaikki eri näköiset on ihan tyhmiä, ja kun tyhmä-sanaa tarpeeksi toistetaan, niin siitä tulee totta.

Mielenkiintoista sekin, miten toisaalta fiat-rahassa ylistetään loputonta monistettavuutta lainaamisen kautta, mutta samalla todetaan kuinka hyvin se toimii arvon säilyttäjänä.