Aloittaminen!

Hei, olen miettinyt tässä kryptovaluutan hankkimista, mutta olen melkein untelo tässä asiassa, joten olisi positiivista, jos joku voisi ojentaa auttavan kouransa.
Kannattaako minun laittaa rahaa nyt bitcoiniin vai odotanko vielä arvonpudotusta? Arvailuja, nouseeko ja milloin arvo taas uudestaan?
Mitä kautta kiinnitän rahani ja kannattaako näin alkuun pistää vain pieni osa rahoista bitcoiniin?
Miten verotus? Jos en muuta voittoja euroiksi, silloin ei tarvitse ilmoittaa mitään verottajalle, pitääkö paikkaansa? Entä jos voitto on alle 1000€ vuodessa, meneekö veroa? Mitään kikkailuehdotuksia? Kannattaako rahat pitää offlinelompakossa ja käyttää vain osaa markkinoilla ja kun tulee tilanne että haluaa rahat ulos, niin sitten vasta ottaa kaikki kerralla ja maksaa (törkeät) verot? Kiitos vastauksista, kaikki tieto otetaan riemulla vastaan.

helpoin keino taitaa olla localbitcoins automaatti, rekisteröi niiden sivuilla lompakko, sit käteistä käteen, sit heidän automaateilleen, netistä löytyy sijainnit, lue ohjeet, kuitti kouraan ja/tai näytöstä kuva, ja kotiin opetteleen miten se lunastetaan localbitcoin tilille, helppo juttu.

Itse ostaisin nyt, jos ois rahaa. hajauta osa rahoista jossain pörssissä halvempiin pikkukolikkoihin. Pidä kuitit ja kirjanpito jokaisesta siirrosta. verottajalle pitää ilmoittaa kaikki, niin ei tartte elää pienen kiinnijäämisriskin pelossa, mistä sitä tietää, milloin tulee laki että kaikki on pörssien ja muiden ilmoitettava, pankkitilille jos kotiuttaa, niin 30%vero pitää maksaa yli 1000e voitoista. kai.

paperilompakko on turvallisin, vrt. localbitcoins kuitti.

Aki/KKry

Suosittelen tekemään tilin Coinmotioniin, jossa kaikki osto- ja myyntitapahtumat rekisteröityvät automaattisesti yhteen tiedostoon, joka on tarvittaessa helppo toimittaa verottajalle ilman väsertämistä kuittien ym. kanssa. Verottajaa kiinnostaa vain realisoidut voitot (ei ole väliä nostatko pankkitilille) ja käsittääkseni alle tonnin vuosittaisten myyntien perään ei kysellä.

Hyvä ostohetki voi mennä ohi jos sitä jää odottamaan, joten suosittelen hajauttamaan ostot pienempiin eriin. Voit ostaa vaikka pienen erän nyt ja isomman jos kurssi jatkaa laskuaan. Seuraavaan suureen nousuun voi mennä vuosia tai viikkoja, joten kannattaa varautua kaikkeen.

1 tykkäys

Itse heitän lisää vaihtoehtoja. Bitstamp on yksi vanhimmista, luotettavimmista ja helppokäyttöisimmistä pörsseistä. Unohda kaikki kikkailu automaateilla ja välikäsiä käyttämällä. Suorin, edullisin ja helpoin tie on perustaa tili johonkin pörssiin, kuten esimerkissä Bitstamp. Lähetä mahdollisesti heidän vaatimat dokumentit (tämä viimeistään kotiutuksessa tehtävä). Avaa pörssiin tilisiirto ja siirrä omasta verkkopankista rahat tilille maksutietojen mukaan. Rahat ovat pörssin tilillä parissa päivässä. Tämän jälkeen voit aloittaa pörssin sisäisen kaupan.

Et välttämättä tässä vaiheessa tarvitse välttämättä ulkopuolista lompakkoa. jos et omista vielä virtuaalivaluuttaa. Suosittelen kuitenkin ottamaan ulkopuolisen lompakon, mielellään paperisen sellaisen, heti sen jälkeen kun olet ensimmäiset pitkäaikaiset coinisi hankkinut. Pienen osan voit/kannattaa toki pitää varalta pörssin omassa lompakossa, mutta vähänkään suurempaa summaa en suosittele säilytettävän näin (varsinkaan kun et ilmeisesti ole tekemässä päiväkauppaa).

Verotus menee niin, että maksat voitollisista kaupoista voitto-osuudesta pääomaveron. Muista, että tappiollisten kauppojen tappio-osuus ei ole verovähennyskelpoista. Ole siis tarkkana tämän kanssa! Verottaja käyttää kaupoissa järjestysmallia (ensimmäisenä sisään, ensimmäisenä ulos).

Veroissa et oikein voi kikkailla, mutta riskillä voit mennä jos mielenrauha ei järky. Vähänkään suuremmat tuotot kannattaa ilmoittaa kiltisti verottajalle, niin ei mene uhkapeliksi. En kannusta tässä ketään veronkiertoon enkä suosita sitä. Jokaisella on vapaus kuitenkin valita, miten toimii.

Tämänhetken kurssitilanne on vaikea paikka. Voisin tiivistää sen yhteen lauseeseen: epävarma! Kurssikehitys on junnannut paikallaan jo pitkään hienoisessa alamäessä. Itsekin näen, että kurssi voi lähteä uuteen voimakkaaseen bull markettiin parin kolmen vuoden aikana (todennäköisempää) tai vaikkapa jo tämän viikon aikana. Sitä ennen voidaan odotella pohjia pidemmässä bear marketissa pitkäänkin. Uumoilen itse pidempää tasaisempaa aikakautta, jolloin saatamme liikkua hitaasti jompaan kumpaan suuntaan, ennen kuin seuraava ATH lukemiin mahdollisesti päätyvä voimakas bull marketti syntyy. Tilanne on siis epävarma, eikä kukaan tiedä tällähetkellä mitä tulee tapahtumaan.

Huonoin taktiikka, varsinkin nyt, on lähteä “all in” -periaatteella mukaan. Kannatan hajautusta, niin ajallista kuin kohdekohtaista. Eli osta tasaisin väliajoin pieniä määriä ja seuraa kurssia. Sijoita myös muutamaan erilaiseen, mutta potentiaaliseen altcoiniin vaikkapa suhteella 30-50%/50-70% (altti salkku/btc salkku). Altit sisältävät suuremmat riskit, mutta myös suuremmat tuotot. Hajauttamalla hallitset riskejä ja salkun järjestelyä paremmin. Pidä aina hyvien tilanteiden varalta pörssin FIAT kassapuolella pelivaraa.

Siinä muutamia neuvoja.