Aikatalon Bittimaatti - Käyttökokemukset ja palaute

#1

Julkaisimme tänään tiedotteen uusimmasta Bittimaatti-asennuksestamme, joka on Kampin kauppakeskuksessa. Maatti on aikaisemmista poikkeava eli kyse on eri valmistajan laitteesta kuin aiemmat. Laite on kaksisuuntainen, ja käytettävissä lähes 24h!

Maatti on jo tällä hetkellä käytettävissä Kampin kauppakeskuksessa, Don Corleone -ravintolan edessä. Varsinainen lanseeraus ja lehdistötilaisuus pidetään torstaina 18.12. klo 9. Siihen on kaikille vapaa pääsy.

Maatin myyntiominaisuus ei vielä toimi, koska automaattia ei ole ehditty täyttää tätä tarkoitusta varten. Myynti onnistuu viimeistään keskiviikosta lähtien.

Koska kyseessä on meille pilotti täysin uudenlaisesta automaattilaitteesta, kaikki käyttökokemukset ja palaute ovat erittäin tervetulleita. Esimerkiksi laitteen käyttöliittymässä on vielä monia juttuja joita on tarkoitus hioa paremmiksi.

0 Likes

#2

Kävin testaamassa Kampin Bittimaattia. Laite oli ainakin tosi tyylikäs ja toimi hienosti. Pari muutakin tyyppiä selvästi innostui laitteesta kävelleessään sen ohi, mutta he eivät kuitenkaan ostaneet mitään.

Eräs minimaalinen miinuspuoli oli se, että oman lompakon QR-koodi annettiin vasta lopuksi, kun setelit oli jo syötetty koneeseen. En tiedä olisiko seteleitä saanut hätätapauksessa ulos, mutta ainakin laite osasi vissiin luoda uusia lompakoita, joten eipä kai tuo mikään ongelma ole. Puhelinten bugisuuden, surkean akkukeston ja yleisen neuroosin vuoksi olisin kuitenkin halunnut sen QR-koodin antaa heti kättelyssä.

Mutta kyllä tuo selvästi oli erittäin hyvä ostokokemus :slight_smile:

0 Likes

#3

[quote=“henu, post:2, topic:2468”]Kävin testaamassa Kampin Bittimaattia. Laite oli ainakin tosi tyylikäs ja toimi hienosti. Pari muutakin tyyppiä selvästi innostui laitteesta kävelleessään sen ohi, mutta he eivät kuitenkaan ostaneet mitään.

Eräs minimaalinen miinuspuoli oli se, että oman lompakon QR-koodi annettiin vasta lopuksi, kun setelit oli jo syötetty koneeseen. En tiedä olisiko seteleitä saanut hätätapauksessa ulos, mutta ainakin laite osasi vissiin luoda uusia lompakoita, joten eipä kai tuo mikään ongelma ole. Puhelinten bugisuuden, surkean akkukeston ja yleisen neuroosin vuoksi olisin kuitenkin halunnut sen QR-koodin antaa heti kättelyssä.

Mutta kyllä tuo selvästi oli erittäin hyvä ostokokemus :)[/quote]

Kiitos palautteesta! Olet automaatin ensimmäinen käyttäjä sen jälkeen kun se asennettiin Kamppiin.

Automaatin toimintalogiikka on hieman epätavallinen. Useimmat automaatit toimivat toisinpäin. Perustuu tosiaan siihen, että maatti osaa tulostaa paperilompakon ostotilanteessa ja lähettää siinä tapauksessa coinit sinne.

0 Likes

#4

Kaksisuuntaisen Bittimaatti X:n julkaisu oli menestys! Tässä twiitti aiheesta parin kuvan kera:

0 Likes

#5

Myyntitoimintokin on nyt käytössä.

0 Likes

#6

Monta kolikkoa voi myydä kerralla?

0 Likes

#7

Se vaihtelee riippuen siitä paljonko siinä on käteistä antaa sillä hetkellä. Kertamyynnin maksimi on 1 000 euron verran, maksimissaan siinä voi olla 1 500 euroa kerralla myymistä varten (nykyisellä setelikoolla).

Ostot on rajattu 2 000 euron kertamaksimiin. Koko laitteelle on nyt 4 000 euron päivämaksimi ostoihin ja myynteihin yhteensä.

Limittejä todennäköisesti nostetaan jossain vaiheessa, mutta alkuun meillä on kohtalaisen pienet limitit kun automaatti ja lokaatio on meille uusi.

Sen voisin vielä sanoa, että tällä hetkellä automaatin tilanne on hyvä. Siitä voi myydä tuohon 1 000 euroon asti milloin tahansa ja ostaakin voi ainakin 2 000 euroon asti. Seuraamme automaatin tilannetta aktiivisesti ja pyrimme pitämään sen ladattuna/täytettynä mahdollisimman hyvin.

0 Likes

#8

Tukeeko tuo maatti nfc vastaanottoa?

0 Likes

#9

Ei ainakaan vielä tue NFC:tä. Toimii täysin QR-koodeilla. Ja on kykenevä myös printtaamaan paperilompakon eli ostajalla ei ole pakko olla Bitcoin-lompakkoa ostotilanteessa.

0 Likes

#10

Onko automaatilla mitään palvelukuluja?

0 Likes

#11

Tarkoitatko vaihtokuluja? Bittimaateissa on toki vaihtokulu, ja tällä hetkellä se on kaikissa automaateissa yhtenäisesti 5% sekä ostaessa että myydessä. Tuo 5% lasketaan Bitstamp-pörssin kurssista.

0 Likes

#12

Voisin antaa yhden käytännön vinkin uuden Bittimaatti X:n käyttöä ajatellen. Jos on ostamassa bitcoineja ja laite pyytää näyttämään lompakon QR-koodin skannausikkunalle, täytyy koodia pitää siinä ikkunalla kauemmin kuin perinteisissä Bittimaateissa. Laite aloittaa skannauksen, kun koodi laitetaan ikkunalle, ja sen edistys visualisoidaan valoefekteillä. Vasta kun valoefektit rauhoittuvat, on prosessi valmis.

Jos on tottunut Lamassujen käyttöön, voi tuo valoefektien käynnistyminen mahdollisesti tuntua siltä että skannaus olisi jo valmis. Näin ei ole, vaan skannauksessa kestää useita sekunteja ja laite/paperilappu on tärkeää pitää ikkunan kohdalla paikallaan useita sekunteja.

Prosessia yritetään valoefektien ja ohjeiden osalta selkeyttää jatkossa, jotta tähän liittyvät ongelmat vähentyisi.

0 Likes

#13

Kampin maatti on Kampin keskuksessa olevan sähköongelman takia väliaikaisesti poissa käytöstä. Se palaa käyttöön heti, kun sähköongelma saadaan korjattua. Aikataulusta ei tarkempaa tietoa. Muut Bittimaatit toimivat tällä hetkellä normaalisti.

0 Likes

#14

Kampin Bittimaatin pitäisi nyt toimia normaalisti.

0 Likes

#15

Testasin automaattia tänään. Toimi moitteettomasti ja kolikot näkyivät kännykän lompakossa sekunneissa. Kiitokset hyvästä palvelusta!

Ainut kysymys on, että mikä se se 120 sekunnin ajastin on ja mitä käy jos ja kun se menee loppuun? Jos ajastin on tarpeen niin hyvä, mutta sen käyttäjävaikutus on lähinnä ‘pelotteleva’ -> meneekö rahat tai vaihtuuko kurssi tms mikäli homma ei ole paketissa ajastimen tikittäessä loppuun.

0 Likes

#16

[quote=“polarpanda, post:15, topic:2468”]Testasin automaattia tänään. Toimi moitteettomasti ja kolikot näkyivät kännykän lompakossa sekunneissa. Kiitokset hyvästä palvelusta!

Ainut kysymys on, että mikä se se 120 sekunnin ajastin on ja mitä käy jos ja kun se menee loppuun? Jos ajastin on tarpeen niin hyvä, mutta sen käyttäjävaikutus on lähinnä ‘pelotteleva’ -> meneekö rahat tai vaihtuuko kurssi tms mikäli homma ei ole paketissa ajastimen tikittäessä loppuun.[/quote]

Mukava kuulla, että käyttö onnistui hyvin. Se mitä ajastimen mentyä loppuun tapahtuu, riippuu siitä missä vaiheessa homma on. Jos rahaa on jo syötetty, se tulostaa paperilompakon ajastimen mentyä loppuun. Rahat ei siis mene, eikä kurssi muutu. Jos rahaa ei vielä ole syötetty, niin sitten se vaan resetoituu alkuruutuun ja pitää aloittaa alusta.

0 Likes

#17

Fiksun oloinen laite noin ylipäätään. Mutta siististi paperille tulostettua btc-osoitetta (qr-koodia) ei laite suostunut viiden minuutin yritysten jälkeen lukemaan, joten laite tulosti lopulta kuitin (qr sekä private key että public key) kun annoin laskurin laskea ajan loppuun.

Ainoa ongelma on nyt, että en saa private keyn avulla tuotua bitcoinejani omaan btc-lompakkoon. Blockchain info-sovellus Iphonella lukee nätisti kuitilta private key qr-koodin, mutta sitten tulee virheilmoitus “Unable to add generated private key”. Mitä muita mahdollisuuksia minulla on siirtää bitcoinit paperilompakon qr-koodilta omaan lompakkoon kuin iphonen blockchain-sovellus?

Edit: löysin toiminnon blockchain web-sovelluksesta

0 Likes

#18

Voitko kertoa minkäkokoinen tuo tulostettu QR-koodi oli, esimerkiksi verrattuna 2 euron kolikkoon tai tulitikkuaskiin? Voimme välittää tiedon laitevalmistajalle ja yrittää saada prosessia luotettavammaksi.

0 Likes

#19

Kyseessä oli n 4x4cm kokoinen tuloste, joka toimi ihan moitteetta levykauppa x:n bittimaatilla.

0 Likes

#20

Kiitos tiedosta.

0 Likes