Aallon pohja

Onkohan erityisempää syytä bitcoinin tämän hetkiselle laskulle?

Osatekijöinä saattaa olla:
Apple poisti btc-lompsan http://www.reddit.com/r/Bitcoin/ (tuosta löytyy useampiakin ketjuja)
MtGox withdraw problems http://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/1x91xq/mtgox_announcement_to_stop_btc_withdrawals/
sekä Venäjän ilmoitus http://rt.com/business/bitcoin-russia-use-ban-942/

Mielenkiintosta on kyllä se, että Bitcoinin leviäminen eri asioihin tuntuu lähinnä kiihtyvän:
https://bittiraha.fi/content/viikkokatsaus-21-tankki-täyteen-bitcoinilla

Mutta samalla Bitcoinia kohtaavat ongelmat romahduttaa kurssia.

Jos tuosta päättelee jotain. Niin minun mielestä kurssin romahdukset on Bitcoinin sanotaanko “moottorin” tilaa ja käyntiä herkeämättä seuraavien aikaan saannoksia. Niitä varmaan suurin osa Bitcoinin omistajista tällä hetkellä. Ja kun moottori alkaa käymään epätasaisesti. Johtaa se epäilyyn, että moottorissa on jotain pahasti vialla ja sammuu. Se johtaa panikoitumiseen ja kolikoiden myymiseen oikeastaan hintaan mihin hyvänsä.

Nyt tuon moottorin epätasaiseen käynnistä huolestumiseen on kyllä kait jo paljonkin syytä. Jos kerran Mtgox pörssi pätkii. Mutta tuokin ongelma voi olla niin sanottu lastentauti. Joita ilmenee aina uusissa asioissa. Ja jotka korjaillaan pois ajan kuluessa kun systeemi kehittyy. Niinpä tuokin vika voi olla hyvä juttu Bitcoinille tulevaisuudessa. Koska se johtaa paremmin toimiviin moottoreihin tulevaisuudessa toivon mukaan.

Se että Venäjä kieltää Bitcoinin ja Applekin hyljeksii Bitcoinia. Taitaa johtaa vain siihen, että Apple ja Venäjä jää jälkeen kehityksessä vääjäämättä. Olettaen että Bitcoinin hyväksyjien joukko kasvaa toivon mukaan tasaisesti eri osa-alueilla.

Ja suurin osa tästä kasvavasta joukosta ei ole niin kiinnostunut enää kaikista moottorin käyntihäiriöistä. Jos vaan homma liikkuu eteen päin. Tämä joukko odottaa että toimintahäiriö/huoltotauko poistuu järkevässä ajassa. Tai sitten ongelma voidaan kiertää kunnes taas kaikki toimii.

Noinhan käy nykyään Euroillakin pelatessa. Esim kaupankassalla kortilla maksaminen ei onnistu tietoliikenne yhteyksien tms vuoksi. No pahimmillaan asiakas poistuu ostamatta mitään, koska ei ole vaikka käteistä mukana. Mutta jo tunnin päästä kauppa käy normaalisti. Eikä kukaan muista tunti sitten ollutta häiriötä.

Keskeisin syy on Kiina, vaikka JaniT:n asiat, etenkin gox ovat heilutelleet hintaa. Nyt Kiina on mahdollisesti tiukentamassa linjaansa bitcoinin suhteen ja down we go. Ylivoimaisesti tärkein syy on Kiina, toiseksi tärkein on Kiina ja kolmanneksikin tärkein on Kiina. Muilla asioilla on sitten ehkä jotain merkitystä.

Tässä nyt viimeisimpiä uutisia, vielä siis hieman huhuasteella. Nämä huhut ovat nyt pudottaneet hinnan tuolta 600 paikkeilta tähän 400 tuntumaan.

http://www.coindesk.com/btc38-suspends-trading-cites-china-central-bank-guidance/