Mielenkiintoinen artikkeli, jossa pohditaan sitä onko Bitcoin-yhteisö liian sopeutuvainen vanhan maailman sääntöihin. Olen osittain samaa mieltä tämän artikkelin kanssa.
Oma asennoitumiseni tähän on se, että pelaan yhteispeliä niin kauan kuin se on mahdollista. Mutta jos elämä tehdään valtion toimesta liian hankalaksi, niin olen kyllä valmis suuriinkin muutoksiin omassa elämässäni taistellakseni sitä vastaan. Sisäinen kryptoanarkistini hymyilee tälle ajatukselle.
[i]"Understand this: Bitcoin is a new thing – it is not compatible with the old financial system.
Bitcoin and state banking systems are born enemies: only one can survive. If you are imagining that they can peacefully coexist, you are fooling yourself.
Bitcoin exposes the fraud that is state banking. If you think that politicians and bankers will calmly allow it to take over a significant percentage of world financial flows, you’re in denial. States will come after Bitcoin, and hard. They have no choice. Their money can only exist if there are no competitors."[/i]
Käsittääkseni kullan omistaminen on tätä nykyä täysin laillista useimmissa maissa.
Tästä voisi päätellä ettei Bitcoininkaan kimppuun nyt niin suurella raivolla käydä
Itse uskon vakaasti rauhalliseen rinnakkaiseloon
Kullan omistus oli vuosikymmeniä täysin kielletty tässä vapauden maassa USA:ssa :o kultakolikon omistuksesta saattoi saada nykyrahassa $167,700 sakon tai kymmenen vuotta vankeutta. :o
Demokratia on kauhea asia.
Sakko oli $10000, ja .98 unssin kultakolikossa luki $20. Eli rangaistus oli 500 unssia kultaa (n. 0,7M€) ja 10 vuotta vankeutta.
Vuonna 1933 USA oli tilanteessa, jossa tarvittiin devalvaatiota. Kultaa ei kuitenkaan voinut devalvoida itseään vastaan, tarvittiin dollarin irrotus kullasta ja uudelleenmäärittely n. 40% alemmaksi suhteessa kultaan. Takavarikon yksi syy oli se, että olisi ollut poliittisesti kiusallista jättää toimenpiteen “hyötyjiksi” (=ne, joiden rahan arvo jäisi ennalleen kun muut kärsivät) ne, jotka alun perinkään eivät uskoneet paperirahaan juuri tämän kaltaisten tilanteiden varalta. Suurin osa kansalaisista laittoi kultansa piiloon, eikä luovuttanut niitä, eikä saanut vankeuttakaan.
1971 USA:lla oli holveissaan kultaa, jolla se olisi voinut maksaa muulta maailmalta ottamansa velat. Mutta ei halunnut, eikä suurimman armeijan omistajana myöskään joutunut. Sen sijaan rahat (=kulta) jätettiin holviin ja velkaantumista jatkettiin entistä kovemmin, nyt vuosittain arvossaan alentuvan valuutan voimalla. (Tuohon asti kullan hinta oli ollut vuonna 1933 asetettu $35/oz.)
Dollari aleni selvästi kultaa vastaan, ja haluttiin painaa kullan hintaa. V. 1974 vapautettiin kullan omistusta koskeva kielto USA:ssa, minkä seurauksena kullan hinta suunnitelman mukaisesti hetkeksi saatiinkin laskuun, kun 41 vuotta piilossa ollutta kultaa alettiin tuoda markkinoille. Pian ostopaine kuitenkin otti vallan, ja kullan hinta nousi v. 1980 aina $850 tasolle.
Vuonna 2012 kullan hinta on lähes $2000/oz, mikä on toinen tapa ilmaista, että USA:n dollari on menettänyt 99% arvostaan. Vuoteen 1933 asti $2000 vastasi 100 unssia kultaa, nyt 1 unssia.