10000 € rikki - pidä vai myy?

Party time? Kannattaako vielä myydä vai holdata? Nouseeko kurssi vielä?

Semmonen tunne että kohta tullaan rajusti alas. Liian nopeasti kurssi noussut koko vuoden. Monet ihmiset kelaa varmasti samaa ja kun liikehdintä alkaa niin lumipalloefekti on valmis. Toiv olen väärässä.

Oli pakko vähän kotiuttaa voittoja. Verottajan kirjettä odotellessa :slight_smile:

HOLD.
Syitä monia, mut päällimmäinen, et kurssi nousee sahaavasti tammikuun ekaviikolle asti, jolloin pieni korjausliike, mutta
ei kuitenkaan edes alle 11k. Ja sit jatkaa taas nousua…

1 tykkäys

Pitää seurata että ei romahda

Itse kotiutin suurimman osan. Sen verran isoista summista kumminkin jo puhutaan, niin ei tarvi koko aikaa stressata ja menettää yöunia kun putoaa.

Kotiutin myös osan voitoista. Vielä ei ole kryptot uniin saakka tulleet, mutta kyllä joka päivä pitää kurssi useamman kerran tarkistaa ja jatkuvasti pyörii päässä ajatus mitä jos. Pitäs vaan unohtaa koko asia hetkeksi, mutta vaikeetahan tuo on. Varsinkin kun koko ajan on joku iso asia tapetilla. Kohta avataan bitcoin kauppa johdannaisille ja taas saa jännittää miten kurssin käy :smiley:

1 tykkäys

Itse suosin BTC, mutta tämän vuotinen hinnan kehitys ei voi olla jatkuvaa. Kohta mennään alas ja jäädään ainakin hetkeksi ottamaan happea. Lumipalloefekti käy toteen, niinkuin ylhäällä mainittiin. BTC on tullut jäädäkseen, mutta ei tähän hintaan.

Lumipalloa hidastaa pahasti se, etta exit-doorilla on 3.5 tx/s nopeusrajoitus. Kaikki halukkaat eivat ehdi pakenemaan ajoissa.

En kyllä usko putoamiseen. Ikihodlaajista ne joilla tarvetta kotiuttaa, mutta isot markkinat vasta lähtökiidossa. Cme ym.
Isompi korrektio tulee vain jos lainsäätäjä puuttuu peliin.

Opin mistä tuo väärinkirjoitus HODL on peräisin.
I AM HODLING
https://bitcointalk.org/index.php?topic=375643.0

En itse ainakaan myy. Ihan pieniä summia olen myynyt. Jännä huomata, 3 vuotta sitten siirsin yhdelle kaverille “vitsinä” pienen summan. Nyt summa on japanilaisen, uuden henkilöauton luokkaa. :grinning:

Miten tunnistat “romahtamisen” ? :slight_smile:
Kun BTC meni yli 10000 USD, niin romahtiko kun tuli alas 11300 --> 9000 ?
Romahti jos pitää kiinni jostain %-luvusta,
mutta ei romahtanut jos katsoo että nousi takaisin 3 päivässä.

Tässähän on selvä jako:
ne jotka myi, uskovat romahtamiseen, ja toivovatkin sitä?
ne jotka eivät myyneet, pelkäävät romahdusta, mutta toivovat nousun jatkuvan edes loivana.

Jos suuret rahat ovat nyt lähteneet mukaan, ja siellä ennustetaan BTC:n kurssille vielä 10-kertaistumista tai jopa 100-kertaistumista, niin ei romahdus ole lähelläkään.
Suurille sijoittajille voi kyllä 3-kertaistuminenkin riittää, ja myyvät sitten … ostaakseen alempaa, jotta potti on sitten TOSI iso, kun se 100-kertaistuminen tapahtuu :wink:

Tottakai se näin menee. Miksi kukaan sijoitus mielessä sijoittanut myisi, jos ei uskoisi romahdusta tapahtuvan lähiaikoina?

En odota, mutta lähinnä toivon pientä romahdusta ens vuoden aluksi jotta voisin vihdoinkin sijoittaa hyvällä omatunnolla.

Bitcoinin hinta alkaa olla naurettava. Ei hinnalla ole mitään pohjaa todellisuudelle, sillä teknologiana bitcoin ei ole hyvä ja tosiaan useat muut coinit tarjoavat parempia teknisiä ratkaisuja.

1 tykkäys

Perustelisitko miksi bitcoin ei ole hyvä teknologia?
Kyllä jos konsensus pitää niin myös nousu jatkuu.
Eli HODL

Hinnalla todellakaan ei ole mitään konkreettista syytä olla niin tajuton kuin nyt on.
Toisaalta millään muullakaan rahalla sitä ei ole. Keskuspankkien valuutat pakenevat nyt bitcoiniin riskin hajottamisen seurauksena.
Kukaan ei järkevä kysele mihin kaikki liikkeelle lasketut eurot ja dollarit menee. Kulutukseen ne ei me koska silloin reaalitaloudessa pyörisi inflaatio.

Bitcoinin hinta voi nousta ihan tolkuttomaksi jollei inflaatio lähde pyörimään. Ottakaapa selvää kuinka paljon markkinoille on laskettu euroja ja dollareita!
Niitä on paljon ja jos vaikka vai pieni osa suojataan bitcoiniin niin aika monta nollaa saa kurssiin laittaa.

2 tykkäystä

mistä sen konkretian löytäisi…
Bitcoinein yhteisarvo = dollarien yhteisarvo ? tai kullan … tai ?

Sillä oletuksella että BTC tai jokin muu kryptovaluutta syrjäyttää tulevaisuudessa perinteiset pankkivaluutat.