10 hyvää syytä ostaa bitcoineja nyt (2018 päivitys)


#1

Vuonna 2016 kirjoitin artikkelin missä kävin läpi 10 hyvää syytä ostaa bitcoineja silloin. Nyt julkaisin nykyhetkeen päivitetyn version.


#2

Hienoa tekstiä Teknomaagilta! Kiitokset ensinnäkin työpanoksestasi kryptovaluuttojen puolesta ja kiitokset Prasos Oy:stä josta voidaan olla suomalaisina hyvinkin ylpeitä.

Fundamentaalit on Bitcoinilla kunnossa, ja mielestäni teknologiasta ja skaalautuvuudesta olit erittäin hyvin kertonut. Bitcoinin transaktiokuluihinkin liittyy juurikin huhuja että ne olisivat jotenkin suuret, koska ne kävivät kuplassa kurssin kanssa. Edelleen, kun mainitsee bitcoineista, saa kulmakarvoja nostelevan epäilevän ilmeen kaikenikäisiltä ihmisiltä. Vielä pari vuotta sitten Bitcoin liitettiin aina johonkin epämääräiseen ja laittomaan ihmisten mielissä.

Mielipiteet muuttuu hitaasti, vaan ne jotka ovat itse tehneet kotiläksynsä tienaavat tässä hommassa valtavasti.

Bitcoiniin liittyy kyllä senlaista tietoa mikä usein unohtuu kansalta, koska sen ääneen sanominen on harmaalla alueella sääntöjen ja säännösten kanssa. Esim. Verotus, kaikille nyt tiedoksi, että BTC -BTC transactiot on käytännössä mahdotonta jäljittää, aivan kuten käteisellä maksaminen. Ainut rajapinta mihin verottaja / valtio voi ikinä puuttua on se kun cryptoja myydään euroiksi. Jos virtuaalivaluuttaa käyttää maksuvälineenä, se on kuin käteistä, Siitä jää jäljet, mutta siitä sen jäljet ei ole mitenkään selitettävissä.
Se että miten paljon ihmiset tätä tajuaa, on aivan täysin hämärän peitossa, ja käyttäjien määrästä kun ei voi saada mitään luotettavaa dataa. Se mitä sanoit transactioiden niputtamisesta yhteen, on mitä tapatuu nyky appi lompakoissa esim Breadwalletissa… Eipä noita omia transactioita voi mitenkään jäljittää ellei niistä itse pidä kirjaa.

Jos näkee Bitcoinin rahana, kannattaa Euroja todellakin vaihtaa niin paljon kun tulevaisuuteen haluaa siirtää ostovoimaa. Ihmisillä on “huoli” että voiko niitä vaihtaa takaisin euroiksi… kun järjen mukaan se on vastaanottajan huoli tulevaisuudessa. Minä olen ostanut omat Bitcoinini ihan tulevaisuuden käyttöä varten, sekä lapsille säästöön.

Muista coineista, yleisin harhaluulo on se että joku keksii paremman kuin Bitcoin. Tähän voisi sanoa sen, että kun projektilla on 8 vuotta etumatkaa, ja ylivoimaisesti eniten laskentatehoa turvallisuudessa, ja suurin osa louhinnasta jo suoritettu, on ihan lapsellista kuvitella että tulee ICO tai joku valmiiksi louhittu tokeni joka korvaisi tai haastaisi Bitcoinin. Voi olla että arkipäivän maksut tullaan 10v päästä maksamaan jollain muulla kuin Bitcoinilla, kuten tänään Euroilla, mutta suunta tulee olemaan kuitenkin hitaasti Bitcoiniin eli se vahvistuu kaikkia muita valuuttoja vastaan. Bitcoin on siis paras arvon säilyttäjä, siksi se tulee pysymään kryptojen huipulla elinikämme ja senkin jälkeen.

Kiitokset kirjoituksestasi ja oikein hyvää kesää kaikille lukijoille!

Raparperi

Ilmaista konsultointia
neuvot ovat kyseenalaisia
lahjoituksia otamme vastaan
1CxXZkHajWw3brDjzkKvmfj7S6fTT7Mys6


#3

Tuohon argumenttiin suhtautuisin vielä skeptisesti, että nyt valloilla paniikki ja jengi epäilee etteikö 10 000$ menisi rikki. Jos selaa esimerkiksi bitcointalkkia niin enemmän sielä kyllä huhuillaan 30-65k$ hinnan menevän rikki ja bullrunin alkavan millä hetkillä hyvänsä.

Toki näin voi hyvin käydä, mutta en näkisi mahdottomammaksi laskua 5000$ pintaan.


#4

Sentimentti jakautuu tällä hetkellä aika vahvasti. Eli löytyy kumpaakin laitaa. Toki pitkään mukana olevissa löytyy enemmän uskoa nousuun.


#5

Kukapa tietää minkä hintainen 1 BTC on fiat rahassa ensi viikolla tai kuukauden päästä? Ja mitä sillä on edes väliä, kun kahden vuoden kuluttua se on todennäköisesti moninkertainen siihen nähden mitä se juuri tällä hetkellä on.

1BTC on aina 1BTC ja niitä on rajallinen määrä.


#6

Jep, 1 EUR on ~ 0,98 EUR vuoden päästä.


#7

Jengi näköjään lukenut artikkeliani, kun kurssi liikahti tänään :wink:


#8

Silti, sanoisin että Bitcoinin on kehitettävä yksityisyysominaisuuksiaan, tai muuten kryptot kuten Monero napsivat sen markkinaosuutta. Näkemykseni on, että tämä on yksi harvoista, ellei jopa ainut, fundamentaalinen syy hajauttaa kryptoportfoliotaan.

Samaa mieltä. Moneron hinta on tällä hetkellä käsittämättömän hyvä, lähes kuin pääsisi ostamaan Bitcoinia uudelleen 2012. Salamaverkkojen myötä muita kryptovaluuttoja ei oikeastaan tarvita. Moneroa kehitetään tällä hetkellä kovaa vauhtia tutkan alla: Bulletproofit kurovat kookkaista transaktioista aiheutuvaa haittaa suhteessa Bitcoiniin (lähes valmis) ja Kovri on Moneron oma I2P toteutus joka tekee edelleen vaikeammaksi yhdistää käyttäjiä transaktioihin (ainakin vuoden päässä). Salamaverkon, tai vastaavan osalta huomattavasti Bitcoinia jäljessä.

On tietenkin mahdollista, että Bitcoin pystyy hankkimaan fungibility-ominaisuuden, mutta nähdäkseni se on paljon vähemmän todennäköistä kun kurssien suhde tällä hetkellä.

Moneron valitsema jatkuva inflaatio on toinen iso asia, josta syystä hajautus on järkevää. Ei ole täyttä varmuutta, voiko proof-of-work järjestelmä toimia pelkillä transaktiopalkkiolla pitkässä juoksussa.

https://freedom-to-tinker.com/2016/10/21/bitcoin-is-unstable-without-the-block-reward/


#9

Voisiko joku valaista, miten “ohjelmoitu” inflaatio on mahdollista? :smiley:

Inflaatiohan on valuutan suhteellista heikkenemistä sitä ympäröivään maailmaan. Miten ihmeessä Moneron suunnittelijat on voineet ennakoida ympäröivän maailman kehittymisen ??


#10

#11

juu …
ihmettelyni paino on kuitenkin sanoissa “ohjelmoitu” ja “ennakoida” :slight_smile:


#12

me täällä kryptokeskuksessa ollaan aika vakuuttuneita että ei se hinta tuu ainakaa alle 10Ke jäämään :smiley: Onneks meillä ei o koulutuksia yms alalle, ni saadaa polvea-kolottaa-arvioitaki aikaseks ;D

Hyvää Kesää,
Kryptokeskus & RELA-coin


#13

Sama ongelma, kun aikoinaan; ei ole rahaa… =( Louhimalla minä ainakin olen saanut mun bitcoin, pyörittämällä tota S5. Perhana, kun olis tajunnut auton myydä. Olisi ollut jotain vähää, jota sijoittaa.


#14

Hannu, älä välitä, me pusketaa sitä tahtia, et tää tulee toteutuun, ny alkeellinen testiversioki ladattavissa rela-coin.com