Kryptoja kehitetään väärästä päästä ?

#1

Välillä miettinyt kun uusia kryptovaluuttoja tulee että onko niillä suurimmalla osalla mitään tehtävää tai uutta annettavaa. Sama koskee jo vanhoja kryptoja joista osa roikkuu häntäpäässä tilastoissa.

"Pieni on kaunista" ei ehkä toimi kryptomarkkinoilla.

Monella kehittäjällä joko yksinään tai joukkona tuntuu olevan välillä missioita jotka eivät välttämättä kiinnosta sijoittajia tai käyttäjiä. Herää kysymys eikö kannattaisi kysyä enemmän tulevilta/nykyisiltä käyttäjiltä mitä kannattaisi kehittää tai kokeilla ? Aika harvoin olen törmännyt galluppeihin, enemmänkin vain forum keskusteluihin jotka ei johda välttämättä mihinkään.
Onko pelkona että hyvät ideat nappaa joku muu ennenkuin valmista tulee vai mistä kiinni ?

Samoja asioita voi miettiä myös kryptopörssien ja muiden palvelujen kohdalla.
Onko järkeä esim hienosäätää vuodesta toiseen jotain lompakon pieniä ominaisuuksia tai ulkoasua jos sillä ei toimivuuteen suurta merkitystä?

Monen krypton tai palvelun parempi suosio on aika paljon kiinni myös kehittäjien ym imagosta. Millaisen kuvan henkilöt antavat/rakentavat, onko aikaisempaa näyttöä jne saattaa ratkaista paljon.

Varmasti löytyisi uusia tapoja käyttää kryptoja tai ne voisi ratkaista jonkun vaiheen toimivuuden eteenpäin.
En kuitenkaan usko että krypto joka on kehitetty vain jotain tiettyä tarkoitusta varten toisi iloa pitkään.

Saa nähdä kuka keksii jotain muutakin kun pyörän uudelleen :slight_smile:

0 Likes

#2

Joo-o mutta jos katsot coincapital hakusanalla googlesta, näitähän on siis joka lähtöön siellä on iso liuta top gainer and top loser, ihan pelkästään bitcoin suhteen + sitten muut markkinat.

Ihan lähiaikoina on kehitetty esim Z-cash optimoitua ASIC tyylistä louhintarautaa.

0 Likes

#3

Kryptoilla ei vielä leikitä tarpeeksi, mutta kyllä sekin aika tulee :wink:

Aika harvalla koodarilla on ideaa miten lähdettäisiin myymään olevassaoleville firmoille pilottina cryptovaluutta sovellusta. Pitää ymmärtää että pelkästään hyvä teknologia ei anna sinulle kilpailuvalttia valmiille markkinoille, mutta niille jotka sen ottavat käyttöön markkinoilla siitä voi saada valtavaa etua.

Mietinpä vain esimerkiksi bonuspisteiden siirtämistä poleteiksi ethereumiin. Joku päivä lentopisteet ja S-bonukset ovat cryptovaluuttaa, sehän on päivän selvää. Tänään ne ovat keskushallinoituja pisteitä kirjanpidossa, koko homman voi siirtää vaivattomasti cryptoihin, jonka jälkeen niille saadaan pörssi ja niitä voidaan vaihtaa kaikkiin muihin maailman valuuttoihin esim Euroihin US dollareihin ja Bitcoineihin.
Ero tämmöisessä lohkoketjuversioisessa pistejärjestelmässä on se, ettei kukaan pysty huijaamaan järjestelmää ja siirtelemään semmoista mitä ei ole.

Se että joku tämmöinen iso keksii joku päivä tehdä kyseisen tempauksen, on sitten valtavasti muita edellä. Periaatteessa heillä on siinävaiheessa oman ekosysteemin valuutta jolla he voivat maksaa jopa työntekijöilleen palkkaa. Koko “yritys” ja “osakkeet” muuttuvat valuutan arvoksi, joten aivan kuten valtioilla on oma rahansa, meille ilmestyy yrityksiä joilla on oma rahansa. Ja kyllä niiden arvo määräytyy pörssissä. Se jopa tekee niiden omista osakkeista hyödyllisiä omistajilleen. Ja kaikki tämä tulee tapahtumaan meidän elinaikana.
Yritykset eivät tule liikkeelle laskemaan osakkeita, vaan omaa valuuttaa. Ja tietenkin omaa valuuttaa tullaan liikkeelle laskemaan osakkeenomistajien kautta osinkona. Pankkijärjestelmää ei enää tarvita kaupankäyntiin, vaan ainoastaan lainoihin joita he myöntävät Fiat rahassa.

Se on teknologiaa ja se on mahdollista toteuttaa joten se tullaan tekemään.

Cryptoilla pitää leikkiä ja epäonnistua vielä paljon, mutta ne jotka niillä leikkii nyt, ovat niitä jotka osaavat sitä tulevaisuudessa.

Raparperi

1 Like

#4

Näin se varmaan on tällä hetkellä

Hyvä idea

Toinen mitä voisi miettiä että toimisiko krypto säästökohteena vaikka siitä montaa mieltä ollaan.
Jokin ratkaisu millä saisi vaikka lisäeläkettä vanhempana ?
Joku huolehtisi että tilien avaimet ym pysyvät tallessa/toimivina ja säästöjä (mitä aikaisemmin sinne laittanut) voisi sitten nostaa myöhemmin pikkuhiljaa. Kenties arvokin noussut sopivasti.
Se on sitten toinen juttu että miten joku firma/eläkeyhtiö varmasti pysyisi hengissä johon säästöjään laittaa.

0 Likes

#5

tähän sanoisin Fimk Heat Rela-coin ja kryptokeskus.

0 Likes

#6

Uskoisin, että aika moni koodari niillä leikkii tällääkiin hetkellä, kuitenkaan sitä kuuluttamatta vielä suurelle yleisölle. Ehkä juurikin sen takia, että on pelko perseessä ideoiden kopioimisesta.

0 Likes

#7

Bling Bling, :wink: sitä kyllä bitcoineilla voi hyvinkin tienata. Kysymys on aina kokonaisuudesta, ja bitcoinin olemassaolosta edelleenkin hyötyvät ne jotka ottavat riskejä. Koko Bitcoinin käyttäminen on suuri mentaalinen napsahdus päässä, jossa pitää heittää romukoriin monia opittuja asioita.

Kumpaa säästät, euroja vai bitcoineja? tämä on helppo.
Osakkeet vai Bitcoin? tämä on minulle helppo, mutta monelle ei
Oma Asunto / Auto / Velka vs. Bitcoin joka on velaton raha… Voi vitsi kun Fiat rahassa on tämä velka ominaisuus,

Ostaakko Bitcoineja velaksi???
no huhhuh, siinä vasta on uhkapelaaja, mutta periaatteessa vastaus on tuolla ylhäällä. Euro vai Bitcoin, kumman arvo pärjää pitkässä juoksussa?
Inflaatio vs. Hard assets. Mutta eihän Bitcoin ole mitään kovaa valuuttaa, vai onko?

Ensin kuitenkin pitäis olla sitä massia jolla ostaa bitcoineja, ja Euroja pääasiassa tienataan joten Euroista pitäis luopua ja ottaa tilalle Bitcoineja…

Hassua muuten miten fokus on mennyt foorumilla veroihin :slight_smile: Hyvin hyvin jännää, kun periaatteessa kun ollaan kiinnostuneita juurikin kaikkien consumer to consumer busineksen verotuksesta. Kun tälle linjalle lähdetään, kohta verotetaan kirpputorejakin. Mutta se on hankalaa, kun ALV lisätään kerran, sitä ei oikein voi toista kertaan lisätä sitä “Liikevaihtoveroa”
Jos Make tarjoaa Ollille oluen, missä se näkyy verotuksessa?
Kaikki maailman transctiot odottaa Bitcoinia, ja ecosysteemi rakentuu aina pienien omaisuuksien vaihdantaan.
Bitcoinin Transactiokulut on nyt matalia (n. alle 5snt) mutta niitä pitäisi saada paljon alas että voidaan siirtää entistä pienempiä summia.
Jos joku verkkotoimittaja haluaa myydä vaikkapa biisejä 1 Euron hintaan, on transactiokulut saatava paljon 5 % pienemmäksi.
Bitcoin on näillä luvuilla vielä ihan länsimaalaisten rikkaiden valuutta, jos halutaan vaikkapa että Bitcoin syrjäyttää kolikot Suomessa, on paljon helpompaa maksaa niillä esim Vending Machineen (automaattinen myyntikoju) kuin lähetellä bitcoineja… vai onko?

Ketkä käyttää käteistä? Ne joilla ei ole pankkitilejä ja kortteja, usein Lapset ja Nuoret, ne joille annetaan rahaa, jotka eivät vielä sitä itse tienaa. Opiskelijat joiden vanhemmat sponsoroi.

Miten nopeasti käteinen liikkuukaan? Bitcoinin pitää olla vähintään yhtä hyvä. Ja se onkin jos molemmilla on älypuhelimet.
Kuinka nuorilla on nykyään älypuhelimet? Lapsilla on :wink:

Bitcoineja on taas jaettu uusille käyttäjille…
Ainiin, Kurssi nousee kun käyttäjiä tulee lisää sekä verkolle tulee kuormitusta. Lightning verkko, uuuu, voi vitsi että eletään mielenkiintoisia aikoja. Adaptio on “hidasta” mutta silti nyt ollaan niin eri maailmassa kuin 5 vuotta sitten.
Erittäin positiiviset tulevaisuuden näkymät.

Raparperi

0 Likes

#8

Juuri oli juttu että vuokra-asuminen lisääntynyt https://yle.fi/uutiset/3-10449070
Kertooko enemmän siitä että velkaa ei haluta vai siitä että lainaa vaikeampi yhä useamman saada? En tiedä.

Löytyy niitä asioita jossa bitcoin ja/tai lohkoketju voisi auttaa. Törmännyt yhteen ongelmaan jossa juuri asioiden varmentaminen…
Kerron lisää joskus muutaman viikon päästä :sunglasses: koska asia kesken ja täytyy varmistaa faktoja.

0 Likes