Fyysisten kolikoiden kuntoluokitus ja kotelointi

Moro,

Onko Suomessa jotain toimijaa, joka kuntoluokittelee (ANACS & MS-koodit) fyysisiä kolikoita ja “sinetöi” kolikot koteloihin?

Jollei Suomessa ole, niin osaako joku sanoa miten ja missä moinen olisi parasta hoitaa ulkomailla?

Viikonloppuja!

Erittäin hyvä kysymys! Tähän kaipaisin itsekin vastauksia. Ollaan Denariumin puolella mietitty, että voitaisiin kuntoluokittelua mahdollisesti tehdä osalle kolikoista itsekin ja myydä niitä kuntoluokitettuina. Tuo ANACS on se mitä Bitcoin-skenessä yleisesti käytetään aika paljon. Tuo kuntoluokittaminen selkeästi vaikuttaa arvoon keräilijäpiireissä.

ANACSille voi lähettää ulkomailtakin. Maksu tosin ei onnistu perus Paypalilla tai käsittääkseni varmentavilla korteillakaan - tarvitsee siis luottokortin tai voi onnistua pankin kautta ulkomaanmaksuna. Isoimpana kysymyksenä lienee kolikoiden lähetys USAan. Hopeisten kolikoiden lähetys ei onnistune esim. Postin kautta (jalometallit kielletty) ja kuriiripalvelut ovat hyvin hintavia.

ANACSin sivuilta löytyy kolikoiden luokitukseen lomake: http://www.anacs.com/PDFFiles/submissionform.pdf
Mikäli haluaa esim. Casasciuksista löytyvän Bitcoin-osoitteen alun näkyville kuoreen, se pitää merkata tuohon lomakkeelle. Tästä voi kysellä lisää irkissä #bitcoin-otc @ Freenode, siellä on henkilöitä jotka tuntevat tämän prosessin hyvin.

Hellou,

Katso alibaba.com. Ne ei paljon siellä maksa, itsellänikin on käynyt mielessä oman bitcoinkolikon tekeminen.
Sulla pitää olla kaikenmaailman hologrammit sun muut jutut siinä.

Olen kerännyt hopeakolikoita vuosia ja lähettänyt sekä vastaanottanut niitä ihan normipostin välityksellä satoja kappaleita. Mitään ongelmia ei ole ollut.
Myös Yhdysvalloista / -valtoihin vaikka kuinka monta.

http://www.verkkoposti.com/e3/laskuri?controller=ulkomaanmaatiedot&maksutapa=postimerkki&cmd=haemaatiedot&haemaatiedot=haemaatiedot&maa=US00&haemaatiedot2=Hae+maatiedot

Kielletyt lähetykset:

Raha, arvopaperit, matkashekit, platina, kulta ja hopea valmistettuna tai valmistamattomana, jalokivet, korut sekä muut arvoesineet.

Eli kiellettyä on vaikka läpi meneekin varmasti helposti. Yksittäiset kolikot myös varmaan menee helpommin mutta yrityksenä Postin sääntöjä on varmaankin lähestulkoon pakko noudattaa. Tai mistä nuo säännökset Postille tuleekaan, voi olla että Yhdysvalloista.

Helsingissä on kaupungin järjestyssäännön mukaan kielletty kantamasta liikkuvaa mainosta ilman erityistä lupaa. Näin ollen esim. Prisman muovikassia kantava rikkoo tätä määräystä.
Hopeakolikot liikkuvat postitse lähelle 100%, muut lähetystavat ovat liian kalliita suhteessa niiden arvoon.
En tiedä mistä tuo typerä sääntö juontuu, mutta sen tiedän ettei sitä kukaan noudata.
Niin kuin ei tuota alussa mainitsemaanikaan sääntöä :slight_smile:

Edit : Tuli mieleeni että joku vuosi takaperin olin ostanut ruotsalaisen viiden kruunun hopeakolikon 50-luvulta.
Kuori oli revennyt / revitty reunasta ja kolikko poissa. Tein valituksen postille ja sain korvauksena täyden hinnan.

Mulla on jäänyt nuo B2B/B2C tutut entisestä työpaikasta ja harrastuksista. Hienoja ihmisiä

Saahan postin kautta periaatteessa lähettää mitä tahansa, mutta Posti ei korvaa vakuutetuissakaan lähetyksissä (saati missään muissa lähetyksissä) pennin jeniä, jos kielletyllä listalla oleva tuote on hävinnyt matkalla.

On monia kolikkomyynnin kannalta tärkeitä maita (kuten USA, Iso-Britannia ja Saksa) joiden osalta hopeakolikot on kielletyllä listalla. Tämän takia esimerkiksi Denarium ei lähetä mihinkään kielletyn listan maahan hopeakolikoita Postin kautta.

Syy on siis se, että meidän hopeakolikot ovat aika paljon tavallisiakin hopeakolikoita arvokkaampia (niissä on muutakin arvoa kuin se hopea), ja tilauksen kokonaisarvo on yleensä sitä luokkaa, että ne lähetetään lähtökohtaisesti vakuutettuina lähetyksinä. Ja jos Posti ei korvaa sitä vakuutussummaa meille katoamistapauksen satuttua, on se vakuutus itseasiassa ihan turha ja koko homma aika iso riski.

Denariumin puolella on nyt aika paljon tehty töitä sen eteen, että löydämme jonkin suhteellisen edullisen vaihtoehtoisen kuriirin noihin maihin. Ainakin Eurooppaan olemme nyt löytäneet eli onnistuu vakuutetut lähetykset edullisesti Iso-Britanniaan ja Saksaan muutenkin kuin Postin kautta. Jenkkilä on vielä vähän kysymysmerkki, mutta uskon että sekin saadaan ratkaistua pian. UPS:llä sinne voi toki aina lähettää mutta se on superkallista.

[quote=“katlisa5963, post:7, topic:2873, full:true”]Edit : Tuli mieleeni että joku vuosi takaperin olin ostanut ruotsalaisen viiden kruunun hopeakolikon 50-luvulta.
Kuori oli revennyt / revitty reunasta ja kolikko poissa. Tein valituksen postille ja sain korvauksena täyden hinnan.
[/quote]

Tässä taisi olla sellaisten maiden välinen postilähetys kyseessä, jossa hopeakolikot eivät ole nk. “kielletyllä listalla”. Silloin Posti korvaa ja sellaisiin maihin (joita on paljon) lähetetään myös Denariumin kautta hopeaa käyttäen Postia. Mutta esimerkiksi USA, Saksa ja Iso-Britannia kuuluu kielletyn listan maihin kuten aiemmassa viestissäni kirjoitin - ja ainakaan niihin lähettäessä korvauksia ei heru pennin jeniä edes vakuutetusta lähetyksestä, jos hopeaa katoaa.

Hei taas,

Kiitos vastauksista, varsinkin Anduckin anacs selvennys & linkki.

Näyttäis ilmeisesti siis siltä, että Suomessa ei tällaista toimijaa ole, harmi. Olis kyllä hienoa jos Bittiraha (mielestäni luotettavana tahona) aloittaisi tällaisen lisäpalvelun :wink: Denariumitkin voisi tosiaan myydä lisäoptiona heti kuntoluokiteltuina ja sinetöityinä.

Noh, vaikea sanoa kuinka uskottavan systeemin (globaaleille markkinoille) pystyis luomaan.

Kolikoiden valtameren toiselle puolelle arvioitavaksi lähettämisen kuumotuskerroin on kuitenkin niin suuri, että pitäisi ne pitäis lähetellä yksitellen tai pienissä erissä, ja esim. UPS:in hinnoilla tämä aika saakelin suolaista lystiä. Postillaki hintaa tietty tulisi. Aikaa vievää myöskin.

Pitää vielä harkita mitä tekee, vai säilöökö toistaiseksi vain peruskapseloituina, ilman kuntoarviota.

Eipä siinä mitään kuumotusta ole jos lähettää vakuutetun UPS-lähetyksen. Eli nimenomaan niitä pitää lähettää isompi määrä jotta se kannattaa.

Nojoo, kyllä. Mutta jos vakuuttaa coinin koko arvolta (esim. 1btc Casascius silver n. 800$, pelkän hopean n. 20$ sijaan), niin vaikuttaako se myös tullimaksuun?

[quote=“Aries, post:13, topic:2873, full:true”]
Nojoo, kyllä. Mutta jos vakuuttaa coinin koko arvolta (esim. 1btc Casascius silver n. 800$, pelkän hopean n. 20$ sijaan), niin vaikuttaako se myös tullimaksuun?[/quote]

Hyvä kysymys. Tämä on yksi syy miksi voisi olla järkevää Denariumin suoraan laittaa läjä kolikoita arvotettavaksi, silloin kun ne on vielä tyhjiä. Ei tarvitse siitä ladatusta arvosta murehtia.

Toki, kun mahdollista.

http://www.coingradingservices.co.uk/

Tämäkin voi olla ihan kohtuullisen hyvä palvelu. Esimerkkinä joku myymässä CGS-UK -luokiteltuja Casasciuksia: https://bitcointalk.org/index.php?topic=1281970.0

Brittipalvelu.

Jatkoa ketjulle Fyysisten kolikoiden kuntoluokitus ja kotelointi:

Kappas, toihan oliski jo “nurkilla”. Thanks.
Vois jopa viedä coinit henkilökohtaisesti jonkin loman yhteydessä.
Vaikkei ilmeisesti ihan ANACS tasoa myyntimielessä olekaan, sais coineille virallisen graden ja kotelon.

Edit: Sorry, aloitin näköjään vahingossa uuden ketjun. Saako mode siirrettyä wanhan jatkoksi.