Selkokielisiä ohjeita tulevan varalle?

Nyt kun on kovasti keskustelua Elokuun vaihteen jälkeisestä elämästä, moni varmasti miettii miten varautua pahimpiin skenaarioihin.
Kysynkin viisaammilta mitä tehdä/olla tekemättä eri paikoissa sijaitseville Bitcoineille?
Minulla on paperilompakossa, Bitstamp-tilillä ja Copay-kännykkälompakossa olevia. Sitten on vielä isohko läjä Nordnetin Bitcoinia seuraavassa sijoitustuotteessa.

Onko esim. näistä jossain mahdollisuus menettää koko potti liittyen säilytystekniikkaan? Lähinnä tarkoitan, onko näissä vaarana ettei niihin pääse käsiksi kahtia jakautumisen jälkeen? Kurssiahan ei voi kukaan ennustaa, mutta teknisesti Bitcoinien omistaminen pitäisi varmistaa kaikissa tilanteissa.

Haluaisin asiallisia vastauksia, joista olisi hyötyä mahdollisimman monelle asiaa pohtivalle.

1 tykkäys

Aion kirjoittaa Bittirahalle blogisarjan tähän liittyen nyt lähiaikoina, mutta laitan tähän nyt perusasiat lyhyesti:

  • Jos vain säilytät bitcoineja omassa lompakossa, mitään hätää ei ole. Coinit on turvassa jokatapauksessa.
  • Jos säilytät bitcoineja ulkoisen tahon hallitsemana, kannattaa joko varmistaa että tämä taho on osaava ja hyvin kärryillä 1.8. tilanteesta, tai nostaa ne coinit omaan lompakkoon.
  • Jos aiot vastaanottaa bitcoineja maksuna jostain tuotteesta tai palvelusta 1.8. jälkeen, kannattaa olla varovainen. Se ei välttämättä ole turvallista jos akuutti splittitilanne on päällä.

Prasoksen palveluista Coinmotion on ainoa jossa asiakkaat säilyttää coineja, ja olemme tietoisia tilanteesta. Talletukset ja nostot suljetaan tarvittaessa väliaikaisesti, mutta coinit pysyy turvassa, käy mitä käy.

Kiitos jo tästä pikavastauksesta. Pidän omissa lompakoissa. Ovat muutenkin suurimmaksi osaksi ostettu pitkään holdaukseen.