Prasos oy listautuminen


#4

Ammatikseen valuaatioanalyysejä tekevän Sijoittaja.fi:n analyysin mukaan Prasoksen valuaatio on useiden eri menetelmien keskiarvolla noin 17 miljoonaa euroa. Tuo analyysi löytyy Invesdor-pitchin liitteistä. Siihen kannattanee tutustua mikäli tuo asia mietityttää. Sen mukaan yhtiö on siis alivaluoitu eikä ole mikään ihme että sijoituksia tulee aika tahdilla.

Prasoksen johto ei pidä Bitcoinia mitenkään vanhentuneena. Se ei kehity samalla tavalla kuin ketterämmät kryptovaluutat, mutta se on luotettavin, vakain ja tunnetuin kryptovaluutta, ja isot pääomat ovat liikkumassa nimenomaan Bitcoinin suuntaan. Olemme kuitenkin lisäämässä palveluvalikoimaamme myös muita merkittäviä kryptovaluuttoja, ja hyvin pian. Aiomme myös julkaista sijoitustuotteita jotka ovat sijoituskoreja tai sijoitusrahastoja, joiden kautta voi sijoittaa useaan kryptovaluuttaan.

Mitä tulee syihin miksi rahoitusta kerätään, sitä on hyvä hieman avata. Ensinnäkin yhtiön kasvu on ollut viime aikoina todella vauhdikasta, eli kassavarat ovat kehittyneet odotettua positiivisemmin. Eli rahan akuutti tarve ei ole enää samanlainen kun se oli, kun rahoituskierrosta lähdettiin alunperin suunnittelemaan. Yhtiön vapaat kassavarat ovat 7-numeroiset tällä hetkellä.

Siitä huolimatta meillä on investointitarpeita joihin tarvitaan merkittävästi rahaa. Näistä keskeisimpinä on vaihtolikviditeetin lisääminen, eli mahdollisuus käyttää useita kansainvälisiä pörssejä vaihtoihin niin, että voimme tilanteen mukaan valita missä vaihdot tehdään, jotta saamme parhaan mahdollisen hinnan. Toimeksiantojen ollessa yhä suurempia palveluissamme, tämä tarkoittaa sitä että meillä pitää olla valmiina eurolikviditeettiä isoja määriä monessa paikkaa.

Toinen potentiaalinen asia on mahdolliset yritys- tai liiketoimintakaupat liittyen johonkin toiseen eurooppalaiseen välittäjään. Tällä hetkellä kartoitamme potentiaalisia ostokohteita, ja saatamme tehdä peliliikkeitä asiaan liittyen 2018 aikana. Se on yksi tapa laajentua nopeasti toiseen Euroopan maahan. Mikäli kauppa on käteispohjainen, tarvitaan siihen merkittävästi rahaa.

Yleisesti ottaen kryptovaluuttamarkkinan syklisyyden, ja startup-yritystoiminnan yllättävien muutosten takia, on yhtiöllä hyvä olla iso rahallinen puskuri. Kokemuksen kautta tiedän, että se on parempi olla hieman liian iso, kuin liian pieni. Sen takia en siis näe että tässä kerätään yhtään euroa turhaan, vaan jokaisella eurolla tulee olemaan merkityksensä yhtiön kasvutarinan kannalta.


#5

Mitä kryptovaluuttoja olette lisäämässä?


#6

Litecoin tulee ensimmäisenä. Sen tuki on lähes valmis. Sen jälkeen tulee Ethereum ja sitten Monero. Harkitsemme myös Bitcoin Cashin treidaustukea mutta siitä ei ole varmuutta.


#7

Monero!!! Kiitos!!!


#8

Prasos aikoo palkata lisää työntekijöitä ja laajentaa sijoituspuolelle. Se suunnittelee erilaisia sijoitustuotteita Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen ympärille ja aikoo tarjota myös sijoitusneuvontaa.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/bitcoin-buumi-nakyy-suomessa-kryptovaluuttavalittaja-kerasi-ennatykselliset-2-5-miljoonaa-euroa/dqPqvyHg

Uutta tulee niin miten aiotte pitää kaikki langat käsissä vai karsitaanko jostain?
(Coinmotion, Pikaosto/myynti, Bittimaatti, Denarium)

Eikö tänä vuonna pitänyt tulla jo jotain sääntelyä ja muutoksia vai onko ne siirretty ?
“EU työstää sääntelyä virtuaalivaluutoille ja sääntelyn on määrä tulla voimaan vuonna 2019.”


#9

Olin yksi idiooteista ja sijoitin Prasokseen. Mikäköhän on Prasoksen tilanne tällä hetkellä näin sijoittajan kannalta? Onko Prasos tulossa pörssiin tms…


#10

Prasoksen hinta tänään privanetissä 30 EUR, siis -61% antihinnasta.

BTC samassa ajassa -68.5 %. Onhan tuo parempi ollut kuin BTC, ja maksanee osinkoakin.


#11

joo huomasin, että oli heti halvempi privanetissä. tuntui, että rekt tuli heti.:smiley:


#12

Mutta en hirveästi välittäis tälläsestä aikavälistä. Jos massa-adoptio tapahtuu joskus niin pelkästään se, että Prasos saa osan Suomen markkinoista tekisi siitä melkoisen rahanpainokoneen joksikin aikaa. Ei se huono BTC-johdannainen ole.


#13

kannattaa odottaa ensin 10 vuotta ja katsoa sitten


#14

En usko Prasoksen enää tokenevan sen tämänhetkisestä tilanteesta, kun markkinoille tulee joka tapauksessa lisää toimijoita.


#15

Meinaatko, että tämän hetkinen tilanne on jotenkin huono vai mitä tarkoitat?


#16

Täysin luokatonta palvelua Coinmotioninlta. Eilen illalla tehty BTC siirto toiselle tilille ja homma edelleen “kesken”. Kokeilin huvikeni tänään tehdä toisen ja sama juttu. Viesti lähetetty tukeen, ei vastausta. Tunnistautunut käyttäjä ja siirtänyt euroja ja BTC aiemminkin. Useita pörssejä ja lompakoita käyttänyt mutta tällästä paksaa ei oo tullut vastaan. Tosiaan lisää toimijoita puskee markkinoille ovista ja ikkunoista, näillä esityksillä ei todellakaan mitään jakoa.


#17

Hei! Tämä on hyvin epätavallista. Asia on selvityksessä.


#18

Asia on nyt ratkaistu ja siirto saatu eteenpäin. Tässä on tapahtunut jonkinlainen inhimillinen virhe, mutta saat tarkempaa vastausta asiaan liittyen Coinmotionin päässä.

Lyhyesti kyse oli siitä, että tilisi oli vielä statuksella jossa BTC-siirrot hyväksytään manuaalisesti, ja sen suhteen oli jotain ongelmaa tänään. Nyt tilisi on nostettu statukselle, jossa siirrot lähtee automaattisesti, joten jatkossa tätä ongelmaa ei tule.

Pahoittelut ongelmasta.


#19

Asia kunnossa, kiitos.


#20

Eikö Bitcoin cash ole helpoin noista lisätä valikoimaan? Jätätte vain rahaa pöydälle hylkimällä coineja. Firmaan 5 numeroisen luvun sijoittaneena olisin melko kiitollinen, kun henkilökohtainen viha coineja kohtaan jätettäisiin pois ja sen sijaan alettaisiin tekemään rahaa sieltä helpoimmasta päästä lähtien.


#21

HEAT-pörssihän tukee ny ERC20-tokeneitaki ja on kans suomalainen…
heatwallet.com


#22

Ei tarvitse kuin lukea Speden viesti alta niin ymmärrät.


#23

Itse oon ainaki tyytyväinen ettei bcashia ole otettu coinmotioniin treidattavaksi. Kyseinen kolikko on kuitenkin menossa nollaan niin turha sellaisen scamcoinin takia nähdä vaivaa:)

Prasos on vaikuttanut suuresti koko suomen bitcoin skeneen. Ilman prasosta meillä ei olisi edes tätä foorumia missä jengi voi avautua. Full steam ahead. Tulevaisuus tulee olemaan vihreä kuin kynttilä.

Vapaassa markkinataloudessa kun ollaan niin laittakaa nyrhijät kilpailua pystyyn;)

@@@