FIMK - kansainvälinen POS-perustulovaluutta julkaisijana Krypto FIN ry

Olen tästä eri mieltä, esim. meidän firmassa kyllä virtuaalivaluuttojen käsittely on nykyään kirjanpidossa selkeää ja suoraviivaista. Verottajan kanssa tosin asiaa on selvitelty, mutta nyt homma on selvää eikä siitä juuri tule kirjanpidollista lisätyötä.

FIMK-kauppiasnappilinkki (esimerkki)
https://lompsa.com/#/merchant/FIM-7V29-9JM3-C9QQ-4QSBQ/100000000/1440/This%20is%20the%20description/This%20is%20the%20message

Laskun maksu FIMKeillä
http://www.kryptovaluutat.fi/

Palvelu, joka ottaa FIMKejä maksuna nettikaupassa ja muuttaa ne välittömästi euroiksi on edelleen tulossa, valitettavasti se on ollut tätä todella pitkään muiden juttujen mennessä priorisaatiossa edelle. Minkäännäköisiä apuja tähän ei 3. osapuolilta ole panostuksista huolimatta tullut, mitä vähän ihmettelen koska kyseessä on kuitenkin neitseellinen ja kaupallisesti potentiaalinen liiketoiminta.

Aika hurjaa, jos aletaan kutsumaan turhaksi projektia, “johon käytetyn ajan olisi voinut käyttää paremmin”. Tuollainen argumentti vuotaa kuin seula, koska aina jälkikäteen katsottuna asian kuin asian voi tehdä paremmin. Jos projekteihin ei ryhdy, mitään ei koskaan tapahdu eikä potentiaaleja synny.

FIMK on tuottanut valtavasti nimenomaan lisäarvoapotentiaalia, joka perustuu sen teknologiassa ja infrassa olevaa substanssiin, höttöön perustuvan hype-kurssinousun sijaan. Höttökuplat eivät ole aitoa lisäarvoa, substanssi on. Yllä listaamiini FIMKin ominaisuuksiin kannattaa tutustua, sillä ne ovat todellisia ja käytettävissä.

Puhuminen kakkacoineista ja muu tekemämme työn halveksunta antaa sellaisen kuvan ettei henkilö oikein tiedä mistä juttelee. Saahan sitä turhaksi asioita kutsua, mutta se on sinänsä melkoisen turhaa ja rakentamatonta touhua. Etenkin silloin kun asiain osoitetaan olevan kiistämättä hyödyllinen joillekin ihmisille - mahdollisesti suurellekin joukolle nyt tai tulevaisuudessa - vaikuttaa sellainen julistelu asian turhuudesta minusta hieman kyyniseltä, hyödyttömältä - ja virheelliseltä.

Se, ettei FIMKin käyttäjäkunta ole levinnyt ideaalisesti tässä vaiheessa, on pettymys. Tämä ei kuitenkaan ole lähimainkaan ainoa mittari sen hyödyllisyydestä, eikä tee projektista turhaa, tietenkään.

Mielestäni FIMK vaikuttaa siltä että sen hyöty yhteiskunnalle on niin marginaalinen että sitä voi yhtä hyvin kutsua turhaksi. Ei se nyt mikään argumentti ole minkään puolesta, kyselit perusteluita näkemykselle niin sanoin. Luulen että suurin osa ihmisistä ajattelee samoin, ei vain vaivaudu kirjoittamaan siitä. Jos uskotte FIMKiin niin siitä vaan, voinhan olla väärässäkin. Mutta itse en löisi pennin jeniä vetoa FIMKin puolesta.

Totta, ja en missään nimessä sano että kannattaisi olla sohvan pohjalla tekemättä mitään. Lähinnä vaan, että kannattaa miettiä millaisiin projekteihin ryhtyy ja millä voi tuottaa lisäarvoa, ja keskittyä niihin projekteihin joilla voi sitä lisäarvoa tuottaa.

Lisäarvo_potentiaalia_, ei kuitenkaan lisäarvoa. Kakkacoinillakin on huikea potentiaali vaikka mihin…

Tarkoitus nyt ei ole halveksua. Kyllähän se tilanne altcoinien suhteen on, että niitä on niin hemmetisti että yhtä hyvin voidaan puhua kakkacoinista - eli siis ne alkavat olemaan vähän vitsejä, koska niitä on niin paljon ja kaikki väittävät mullistavansa maailman. Realiteetti on, että vain kourallisesta niistä tulee jotain.

Tämä nyt oli minun rehellinen näkemykseni FIMK:stä, tarkoitus ei ollut loukata tai halveksua. Olen itsekkin käyttänyt paljon aikaa projekteihin jotka eivät juuri ole tuottaneet lisäarvoa juuri kenellekkään, ja tuskin toimivat edes oppimiskokemuksina. Jotenkin sitä pitää arvioida projektien hyödyllisyyttä tai merkityksellisyyttä. Mutta poistun nyt takavasemmalle ja toivotan hyvää jatkoa.

Juurikin siksi koska se on markkinoiden yksi edistyksellisimmistä kryptoalustoista, mutta ei edistyksellisin. Kuten wavesin hype siinä ei ole mitään jota olisi edes hypeksi osattu pukea ja täten kerätä mahdollisimman suuri potti kehittäjien taskuun ja 4 miestyövuotta on hyvin suurella todennäköisyydellä mennyt täysin hukkaan eikä ole saatu edes suurta rahallista vastinetta kuten wavesin tapauksessa.

Crypto tietouden levittämistä en vähättele, se on aina hieno asia :slight_smile:

Ylipäätään olen sitä mieltä että suurin vika FIMK:issä on toimiminen NXT päällä ja ettei se yksinkertaisesti tuo mitään uutta jo olemassa olevien parempien alustojen rinnalle. Pyörää on turha keksiä uudelleen jos vanhakin pyörii ja jopa paremmin. Nämä tulee olemaan myös olemaan ne pääasialliset syyt FIMK:in kuoppaamiseenkin jonain päivänä.

Kangasbrossille kuitenkin kiitokset suht diplomaattisesta näkemyksen tuonnista sellaisesta asiasta, jota kohtaan ei tunne arvostusta :upside_down:

Tuo käsitys on yksinkertaisesti väärä, mutta valitettavasti varsin yleinen. FIMK tuo runsaasti uutta PoS -kryptoihin, kuka tahansa asiaan perehtyvä huomaa suht nopeasti että teknisesti parempia, samantyyppisiä alustoja ei ole. “NXT:in päällä” toimiminen on ikävä mukana seuraava stigma, sillä FIMK ei toimi sen päällä vaan vain käyttää samaa, vanhaa, hyväksi ja turvalliseksi todettua peruskoodipohjaa p2p:n ja kryptologian pohjalta. Muilta osin FIMK on täysin uniikki, huomattavan kehittynyt järjestelmänsä. FIMKiin on todellakin laitettu vuosikausien työ sen lisäksi mitä NXT:issä on, joten FIMK on kiistämättä teknisesti huomattavasti NXT:tä edistyneempi.

Custom token- eli yrityskäyttöön suunnatuilta asset-2-asset trading-ominaisuuksiltaan FIMK on uniikki ja mm. tuon Wavesin veroinen (joka ei edes ole vielä saatavilla). “Kykenemättömyys” hypettämään näitä puolia antaa virheellisen kuvan, että ominaisuuksia ei olisi. Tämä ehkä liittyy enemmänkin siihen faktaan, että FIMKiä ajava taho eli yhdistyksemme on non-profit. Olemme hoitaneet asioita hissukseen taustalla eri instituutioiden suuntaa ja suorastaan vältelleet kuluttajapuolen höyrytystä. Tämä näkyy suoraan vaihtokurssissa, mikä on sekä valitettavaa että onnekasta; on todennäköistä että pitkän työn hedelmät alkavat jossain vaiheessa näkyä.

Työskentelemme tällä hetkellä kovasti uusien, jännän mittaluokan julkaisujen kanssa ja minä luotan vahvasti siihen, ettei FIMKin parasta peliä olla vielä lähestulkoonkaan nähty.

Sillä ei ole kovinkaan paljon väliä, onko jokin lohkoketju muita edistyneempi teknisesti vai ei.

Oleellisinta on se, pystyykö lohkoketju tuomaan jonkin käyttäjien oikeasti tarvitseman palvelun markkinoille vai ei. Palveluiden pyörittäminen lohkoketjun päällä on yleensä aika kallista, joten sitä ei kannata tehdä, ellei lohkoketju tarjoa konkreettista hyötyä perinteisesti pyöritettävään palveluun verrattuna.

Jos kukaan ei käytä FIMKiä, ei se todennäköisesti tuo markkinoille mitään sellaista, mitä ihmiset aidosti tarvitsevat.

Joko tähän on saatu jokin ominaisuus toimintaan tai käyttöön jota ei Bitcoinista löydy tai ole kehitteillä?

Vähän veikkaan, että tästä projektista kuulla enää yhtään mitään.

Voiko näitä muuten myydä pois missään tai löytyykö täältä ostajia?

Simakki, ostan mielelläni pois osasi. Ota yhteyttä yv:llä niin neuvotellaan hinta.

FIMK on 2.0 -krypto, jossa on julkaisusta asti ollut useita ominaisuuksia joita ei Bitcoinista löydy. Bitcoiniin varmasti on kehitteillä kaikenlaista kun perehtyy. Uudemmat teknologiat kuitenkin tekevät uusien ominaisuuksien käyttöönotosta helpompaa kuin Bitcoinin päällä, johon ei kaikkia uudempien sukupolven kryptoalustojen ominaisuuksia milloinkaan saada.

Mm. seuraavista FIMK-ominaisuuksista en tiedä tarkemmin Bitcoinin puolella:

  • offchain kryptattu chat
  • blockchain-pohjainen viestitys
  • natiivi asset exchange
  • asset-to-asset treidaus
  • private accounts (siirtorajoitukset tileille)
  • colored tokens (arvokkeiden luonti FIMKin lohkoketjuun)
  • email-muotoinen tilitunniste
  • hajautettu markkinapaikka (kuten Openbazaar)
  • saldon liisaus
  • vahvasti TUPAS-tunnistetut tilit, joiden avulla voi tunnistautua FIMK-lohkoketjussa
  • kuukausittainen 1000 FIMK perustulo

https://bitshares.openledger.info/#/market/FIMK_OPEN.BTC
https://lompsa.com/#/assets/fim/2339799191405258101/trade

Kiitos tiedoista, onko FIMK:in suhteen tulossa mitään isoja uutisia sillä toisaalta mitään tarvetta omaa 400k kassaa ei rahan vuoksi sinäällään ole tarvetta myydä, mutta hiljaista on tämän coinin suhteen ollut jo pidemmän aikaa.

On tulossa melko pian. Viitettä asiaan löytyy Bitcointalkista ja FIMK-foorumilta

Kehitysrintamalla ja yhteistyökuvioiden järjestelyssä ei toki ole ollut hiljaista juuri missään vaiheessa. On varmaan käynyt selväksi, että FIMK ei ole pyramidiprojekti pikavoittojen hakijoille, joten hypellä ei niin väliä. Rakennamme FIMKissä substanssia onttojen kurssispekulaatioiden sijaan.

1 tykkäys

Erittäin mielenkiintoista settiä oli kyllä Btcointalkissa, jospa se siitä lähtis. Ymmärsinkö oikein, että uuteen ICOon pääsee alkuperäiset sijoittajat mukaan etuasemasta?

FIMKien omistajat saavat etuaseman. Eli jos alkuperäinen omistaja ei ole myynyt FIMKejään (tai ostaa takaisin ajoissa :wink: ) niin kyllä.

Onneks en ole ehtinyt vielä yhdestäkään luopumaan :+1: 400k löytyy

Sijoitusvinkkien antaminen on vaativa taiteenlaji, mutta tämä on helppo. En suosittele laittamaan euron euroa tai bitcoinin bitcoinia FIMK:hon

Olen jonkin verran seuraillut coinin kehitystä, koska ostin niitä alkuvaiheessa noin 500k. Kiinnostuin silloin FIMK:sta ja ajattelin, että hyvän yrityksen tästä ainakin saa aikaiseksi. Ja ainahan sitä on mukavampi seurata, kun on hieman coineja taskussa.

Hukkaan heitettyä aikaa, FIMK on pelkkää puuhastelua. Sama kaavaa toistuu tasaisesti, joku kyselee missä mennään, miksi mitään ei tapahdu. Fitcoin kommentoi välittömästä, että tämä ei ole mikään hypetyscoin, joka perustuu ontoille lupauksille.

Tämä kyllä tiedetään, että FIMK:lla ei ole arvoa eikä sitä 2 vuoden jälkeen edes listata coinmarketcapissa. Käsittääkseni sitä ei suoraan voi edes vaihtaa missään pörssissä, lukuun ottamatta sekavaa openledger viritystä.

Coinmarketcap on 98 prosenttisesti kryptovaluutoiden hautausmaata, eikä FIMK ole lunastanut paikkaansa edes siellä.

Se että FIMK:n kurssi ei ole noussut, johtuu tietenkin siitä, että mitään lisäarvoa ei ole tarjolla eikä ominaisuudet kiinnosta käyttäjiä. Se että listaa ns. uusia ja innovatiivisia ominaisuuksia ei mitään lisäarvoa tuo, ellei ominaisuuksille ole käyttäjiä. Vaikka jossain jotain pystyisi FIMK:lla esim. ostamaan niin siitä ei ole mitään lisäarvoa kenellekään, mikäli kukaan ei mitään osta.

FIMK on julkaissut useita erilaisia suunnitelmia ja tiekarttoja, jotka ovat olleet täynnä tyhjiä jorinoita siitä mitä on mukamas tulossa. Mainoskampanjaa loppuvuodeksi (2014?), uusien FIMK-kauppiaiden rekrytointeja, mainostoimisto aloittaa FIMK:n markkinoinnin suunnittelun, sivut on tarkoitus kääntää kiinaksi yms. yms. Ja tottakai jatkuvasti on tilanne, että pian alkaa tapahtumaan. Näitä suunnitelmia ja ”lupauksia” voi lukea tästä ketjusta, FIMK forumilta ja bitcointalkista. Kyllä muutaman kerran on myötä häpeästä hymyilyttänyt, kun uusia tulevia asioita julistetaan ja aiemmat sujuvasti unohdetaan. No aina löytyy joku joka uskoo, näin se menee. Ja sitten Fitcoin taas julistaa, että tämä ei ole tyhjien lupausten projekti.

Kurssikehityksen tiedämme. On toki muitakin mittareita: transaktioden määrä, perustulon lunastajien määrä, likviditeetti, vaikka näin alkuun. Mutta niin, tämä ei ole normaali hypetyscoini – joo, eipä tosiaan.

Uusia käyttäjiäkin on houkuteltu jakamalla flyiereita, kuinkahan onnistunut tämä ”kampanja” oli? entä kebablautasten pohjaan painetut logot? FIMK:n nettisivut toimivat hädin tuskin millään selaimella mobiilista puhumattakaan. Sisältömarkkinoinnista ja sosiaalisen median hyödyntämisestä ei ilmeisesti ole kuultukaan. 2 vuotta kuitenkin on kulunut.

FIMK on pelkkä harraste- ja ajanvieteprojekti. 2 vuoden jälkeen ei ole vaikea ennustaa, että projekti kuivuu hissun kissun tai sitten saamme jonkun ”lopullisen” selityksen miksi homma unohdetaan.

Siitä kuitenkin vilpittömästi plussaa, että tätä tehdään avoimesti omalla nimellä.

FIMKin isoin ongelma on sama kuin isommilla samanhenkisillä projekteillä NXT:llä ja SuperNETillä; Ei haluta mainostaa, koska halutaan uskoa että ihmiset löytää hyvät jutut ilmankin, mutta eihän se niin näytä menevän. Fimkkiä ei tunne lähes kukaan, jotkus harvat tietää supernetin ja nxt on vain yksi altti muiden joukossa yleisen tietämyksen mukaan.

En tiedä onko fimkillä ja supernetillä muuta yhteistä kuin että supernetin pääjehu on ostellut ison määrän fimkkejä, mutta käsittääkseni fimkin päädevi ainakin on myös nxt:n kehittäjäryhmässä.

Mutta niin, se markkinointi, ehkä tällä nykyisellä asenteella halutaan pelata aikaa että tuotteet on valmiimpia, mutta jossain vaiheessa niitä on pakko markkinoida, ei niitä ihmiset itsestään löydä jos ei mitään maailmaa todella mullistavaa kehitetä. Tämä ei ole missään nimessä dissaus, vaan vinkki että pitäisi tuoda itseään esiin kun kilpailevatkin projektit niin tekee, jotka on mahdollisesti huonompia, mutta saattaa viedä voiton markkinoinnin takia.

Eipä se panostus markkinointiinkaan tee ihmeitä, jos ei ole tarjota jotain sellaista mitä ihmiset haluavat. Jos tuote on oikeasti hyvä ja käyttökelpoinen, se melkeinpä myy itse itsensä leviämällä suositusten kautta.

FIMKiä on nähdäkseni kehitetty ensisijaisesti kehittäjien itsensä haluamaan suuntaan eikä olla kuunneltu markkinoita lainkaan. Jos kukaan ei halua ottaa tuotetta käyttöön, sitä ei välttämättä kannata yrittää hioa koko ajan paremmaksi ja paremmaksi, vaan miettiä miten siitä saisi sellaisen jota ihmiset oikeasti tarvitsevat johonkin.

Minä ostaisin hieman FIMKejä :wink: ihan vaan kaiken varalta. Sen verran liikehdintää pinnan alla.

FIMK on muuten takaisinlistattu CoinMarketCappiin, juurikin OpenLedgerin kurssin perusteella.