Bittirahan viikkokatsaus

Uusi viikkokatsaus kehissä! Pääaiheena tietysti Bitcoinin räjähdysmäinen kurssinousu. Lisäksi aiheina muun muassa Ethereumia käyttävän DAO-projektin hakkerointi ja 21 Incin ohjelmistojen julkaisu avoimena koodina.

Uusi viikkokatsaus julkaistu, ja tätä katsausta ei kannata missata. Nyt on kovia uutisia.

Suomessa alkaa tapahtua isoja asioita lohkoketjualalla, Kanadassa halutaan oma lohkoketjuun perustuva digitaalinen dollari, Bitcoin-yritys Circle sai 60 miljoonan dollarin rahoituksen Kiinasta ja Helsingin Bitcoin-sijoitusilta oli menestys. Eikä tietystikään unohdeta kurssikehitystä, joka on ollut viime aikoina hurjaa katseltavaa!

Nyt on tuoreen viikkokatsauksen aika! Tälläkään viikolla ei ole uutispulaa, vaan päinvastoin.

Pääaiheet: CNBC-uutiskanavalla hehkutettiin Bitcoinia digitaalisena kultana, lohkopalkkion puoliintuminen lähestyy ja Suomessa pidetään useita tapahtumia sen yhteydessä, Hillary Clinton on osoittanut tukensa lohkoketjulle ja Kiina on tekemässä Bitcoinista kansalaisoikeuden.

Hurja viikko edessä ja hurja viikko takana. Kauppalehti hypetti bitcoinin kesäkuun tuottoja, Pohjoismaiden Nasdaqin toimitusjohtaja puhui lohkoketjun aiheuttamasta mullistuksesta, Argentiinan Uber käyttää Bitcoinia kiertääkseen rajoituksia, ja tulossa on tietysti lauantaina tapahtuva lohkopalkkion puoliintuminen.

Uudessa viikkokatsauksessa aiheita riittää! Tuoreen tutkimuksen mukaan yhä kasvavasta dark market -kaupankäynnistä huolimatta sen suhteellinen osuus bitcoineilla käydystä kokonaiskaupasta on laskenut huomattavasti. Lisäksi ISIS-järjestön Bitcoin-käytöstä ei ole edelleenkään löytynyt mitään todisteita.

Katsauksessa lisäksi Bitcoinin lohkopalkkion puoliintumisesta, Kim Dotcomin uudesta Bitcoinia hyödyntävästä Mega-palvelusta, Mr. Robot -sarjan lisääntyvistä Bitcoin-viittauksista ja niin edelleen.

Uusi viikkokatsaus julkaistu! Pääaiheina valtiollisen tason positiiviset Bitcoin-uutiset sekä lännestä että idästä, Ethereumin hard fork, Englannin pankin positiiviset Bitcoin-lausunnot, uudet Denarium-tuotteet ja paljon muuta.

Uusi viikkokatsaus julkaistu! Pääuutisena Bitcoinin jälkeen merkittävimmän lohkoketjuprojektin Ethereumin jakaantuminen. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun merkittävä lohkoketjuprojekti jakaantuu ja molemmat haarat jäävät pidemmäksi aikaa eloon. Ethereum Classic on markkina-arvoltaan, vaihtovolyymeiltaan ja louhintateholtaan ollut merkittävässä kasvussa.

Katsauksessa tietysti myös paljon muuta, eikun lukemaan!

Tuoreen viikkokatsauksen pääaiheena tietystikin Bitfinex-pörssin hakkerointi. Moni asia on vielä epäselvää Bitfinexin tilanteeseen liittyen, mutta tässä on se mitä tiedetään tähän mennessä.

Lisäksi katsauksessa on ruotsalaisen SEB-pankin miljoonasijoituksesta Bitcoin-startuppiin, Bitcoinin päälle rakennettavien älysopimusten yritysallianssista ja paljon muuta!

Uusi viikkokatsaus julkaistu! Nyt on jykevää settiä. Aiheina mm. Bitfinex-pörssin hakkerointitapauksen viimeisimmät käänteet, Ethereum / Ethereum Classic -splittauksen tilannekatsaus, Helsingissä pidettävä lohkoketjukonferenssi, valtiovarainministeriön pitämä uutta virtuaalivaluuttasääntelyä koskeva kuulemistilaisuus, Venezuelan kasvava Bitcoin-käyttö ja niin edelleen.

Uusi viikkokatsaus kehissä! Aiheina mm. kauan odotetun skaalauspäivityksen tilanne, Bitcoin.orgin varoitus koskien seuraavaa versiopäivitystä, Venäjän positiivisempaan suuntaan kääntynyt Bitcoin-asenne ja paljon muuta.

Viikkokatsauksessa tällä viikolla mm. Bitmainin uudesta kotikäyttöön suunnatusta louhintalaitteesta, Twitchin ja merkittävän ranskalaisen bussiyhtiön bitcoin-hyväksynnästä, Bitcoin-protokollan parantamisesta, Helsingissä pidetystä Blockchain-konferenssista, pankkien suunnitelmista julkaista oma digivaluutta, Tullin suuresta nettihuumekaupan kiinniotosta ja takavarikosta, Prasos Oy:n liiketoimintakaupasta ja niin edelleen!

Uusi katsaus kehissä! Aiheina mm. Helsingin kehittyminen lohkoketjupääkaupungiksi, Bitcoinin kurssitilanne, Bitcoinin uusi potentiaalinen “killer app” eli mikromaksuilla mainoksia blokkaava Brave-selain, Bitcoinin tulevat yksityisyysparannukset ja paljon muuta.

Uusi viikkokatsaus julkaistu! Tällä kertaa aiheina bitcoinin positiivinen kurssikehitys, OP:n järjestämä Blockchain Day -tapahtuma, Kalifornian aikeet määritellä bitcoin valuutaksi, Santanderin raportti siitä miten Bitcoin haastaa korttimaksamisen ja paljon muuta.

Uusi katsaus kehissä! Tällä viikolla juttua mm. maailman huipputasoa olevasta suomalaisesta lohkoketjututkimuksesta, raportti talousvaliokunnan kokouksesta jossa käsiteltiin virtuaalivaluuttoja, kauan odotetun lohkoketjupeli Spells of Genesiksen julkaisusta, bitcoinin lisääntyvästä käytöstä lahjoituksissa sekä japanilaisesta Bitcoin tv-ohjelmasta nimeltä BitGirls.

Tämän viikon katsauksen pääuutiset liittyvät Ethereumiin, joka on Bitcoinin jälkeen suurin kryptovaluuttaprojekti.

Ethereumin suurin vuosittainen eventti Devcon 2 pidettiin äskettäin, mistä raportoidaan katsauksessa. Lisäksi juttua Ethereumin kokemista verkkohyökkäyksistä, Bitcoinin potentiaalista kehitysmaissa, Mikrovaltion päätöksestä käyttää pelkästään bitcoinia valuuttana ja paljon muuta!

Uudessa viikkokatsauksessa pääaiheena on Bitcoinin skaalausongelmat ja niiden ratkaisut. Kauan odotettu SegWit-päivitys on tulossa ulos aivan lähiaikoina, ja kehittyneiden salamaverkkoratkaisuiden (lightning network) testaaminen on edennyt hyvin. Lisäksi katsauksessa mm. huijaukseksi epäillystä Onecoinista, joka on nyt Lontoon poliisin syynissä.

Ensimmäinen oikea transaktio uutta salamaverkkoteknologiaa hyödyntäen on nyt tehty Bitcoinin testiverkossa! Testimaksulla ostettiin mitäpäs muutakaan kuin kissakuva. Bitcoinin kapasiteetin ja kustannustehokkuuden mullistava salamaverkko on päässyt jälleen askeleen lähemmäs todellisuutta.

Katsauksessa lisäksi asiaa Dubain merkittävästä lohkoketjuprojektista, Bitcoin-automaattien tasaisesta kasvusta ympäri maailman, Bitcoinin käytöstä sähköisessä äänestämisessä ja niin edelleen.

Uusi viikkokatsaus julkaistu! Tällä kertaa pääuutisena Bitcoin-teknologian käyttö ydinaseissa ja lisäksi juttua muun muassa merkittävästä Scaling Bitcoin konferenssista, Bitcoin Coren haastajasta Bitcoin Unlimitedistä ja Ethereumin jatkuvista ongelmista.

Nyt on viikkokatsauksen aika! Tällä kertaa on aika jykeviä uutisia. Suomalainen NAMI on alkanut vuokraamaan jahteja bitcoineilla ja EKP on antanut EU:lle tiukan lausunnon Bitcoinista, jossa he pitävät Bitcoinia uhkana toiminnalleen.

Lisäksi Bitcoinin skaalaaminen laajempaan käyttöön etenee. Segregated Witness eli suurin protokollapäivitys Bitcoiniin yli 5 vuoteen, on nyt saanut konkreettisen päivämäärän. 15.11. alkaa louhijoiden äänestys SegWitin aktivoinnista. Samanaikaisesti eri salamaverkkoimplementaatioiden kehittäjät ovat kokoontuneet yhteen keskustelemaan yhteensopivuudesta.

Ja ei tässä vielä kaikki. Ethereum kärsii jatkuvista palvelunestohyökkäyksistä, jotka alkavat jo haitata Ethereum-käyttäjien elämää aikalailla. Lisäksi Wikileaksin Clinton-vuodoista löytyi kommentteja Bitcoinista. Tätä katsausta ei kannata missata.

Kiinalaiset ostavat bitcoineja hulluna ja kurssi nousee, Bitcoin Coren tuoreessa versiossa mukana mullistava SegWit-päivitys, uusi anonyymiäkin anonyymimpi kryptovaluutta Zcash julkaistaan. Nämä uutiset, ja paljon muuta, tuoreessa viikkokatsauksessa!