Bittirahan viikkokatsaus

Viikon suurin uutinen koskee meitä. Bittiraha.fi -palvelua ylläpitävä Prasos Oy on hankkinut bitcoin-vaihtopalvelu Coinmotionin ja on kehittynyt Pohjoismaiden johtavaksi Bitcoin-yritykseksi. Kaupan ansiosta voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin ja laajentaa palvelujamme uusille aloille.

Samaan aikaan muualla maailmassa on tutkittu (jälleen kerran) bitcoinin asemaa ja sitä, onko se valuutta vai ei. Sääntelijöiden ja laintulkitsijoiden kasvava mielenkiinto kertookin siitä, miten myös poliitikot ja viranomaiset ovat alkaneet ymmärtää bitcoinin ja digivaluutan merkityksen.

Entä kuka on tämä USA:n presidentinvaalien ehdokas, joka rakastaa lohkoketjuja ja aikoo rakentaa muurin Meksikon rajalle?

Kaikesta tästä voitte lukea tämän viikon viikkokatsauksesta.

Alkuviikosta Bitcoin-verkkoa vaivasi pieni hidastuminen, jonka arvioitiin liittyvän Bitcoinin suosion valtavaan kasvuun ja verkon ongelmiin vastata tähän. Nyt kuitenkin BitFury on ilmoittanut olevansa asiasta eri mieltä, ja että kyseessä olikin tietoinen hyökkäys verkkoa vastaan.

Kauppiaspuolella on tapahtunut suurta edistystä: Merkittävä afrikkalainen kauppapaikka on ottanut bitcoinit käyttöön ja hajautettu kauppapaikka OpenBazaar on aloittanut beta-testaukset.

Euroopassa on suljettu useita bitcoinia käyttäviä Internetin laittomia kauppapaikkoja ja pohdittu lohkoketjun sääntelylogiikan muuttamista modernimmaksi. Ulkomailla puolestaan Japani ja Venäjä ovat tahtoneet Bitcoin-myönteisempää sääntelyä. Luitte oikein: Venäjällä ollaan Bitcoin-myönteisiä.

Tällä viikolla Suomen Yle kurkkaa kiinalaiseen Bitcoin-kaivokseen ja antaa suomalaisille mahdollisuuden nähdä omin silmin, millaista duunia nämä Bitcoin-verkon ylläpidon kannalta välttämättömät ahertajat tekevät.

Entä onko bitcoin aliarvostettu? Ainakin amerikkalainen investointipankki uskoo niin. Eikä sinällään mikään ihme, sillä valtavan monet instituutiot ympäri maailman ovat kiinnostuneita lohkoketjuun perustuvan digivaluutan eduista.

Tällä viikolla Hollannin keskuspankki ilmoitti luovansa oman digivaluuttansa Bitcoinin teknologian pohjalle. Juuri julkaistu tutkimus kuitenkin muistuttaa Bitcoinin implementoinnin riskeistä rahoitusalalla.

Muissa uutisissa muun muassa paljon puhutun Segregated Witnessin viimeinen koeajo. Tämä saattaa olla merkittävä virstanpylväs lohkokokokiistan ratkaisussa.

Coinmotion-vaihtopalvelussa alkaa maanantaina kahden viikon nollakulukampanja. Eli vaihtoja voi tehdä täysin kuluitta. Tämä on loistava tilaisuus tutustua Coinmotioniin. Tästä lisää alempana.

Steam on lisäämässä bitcoinit maksuvälineeksi, EU:n parlamentin jäsen kehottaa muita jäseniä ostamaan bitcoineja, ja samalla kurssi on vahvassa nousussa. Nyt jos koskaan, kannattaa pysyä ajantasalla, ja lukea tuore viikkokatsaus!

Uudessa viikkokatsauksessa juttua muun muassa Suomen Pankin Bitcoin-kommenteista, sveitsiläisen kaupungin mullistavasta Bitcoin-käyttöönotosta ja OpenBazaarin hurjista latausluvuista.

Nyt on korkea aika tuoda esiin Ethereumia, joka on älykkäisiin sopimuksiin (smart contracts) keskittyvä kryptovaluuttaprojekti. Ethereum on noussut Bitcoinin jälkeen selvästi merkittävimmäksi kryptovaluutaksi, ja se on tällä hetkellä kovassa nosteessa.

Bittirahalla emme näe Ethereumia Bitcoinin kilpailijana, vaan täydentäjänä. Se keskittyy eri asioihin kuin Bitcoin, ja on loistava lisä monipuoliseen kryptovaluuttojen ekosysteemiin.

Lukemalla uusimman viikkokatsauksen pysyt ajantasalla Bitcoin-maailman tuoreimmista käänteistä! Tällä viikolla pääuutisena Intian vahvassa kasvussa oleva Bitcoin-käyttö.

Uusi viikkokatsaus julkaistu! Tämän viikon katsauksessa pääaiheena tottakai bitcoinin hurja kurssinousu, mutta mukana myös viikon muut keskeiset uutiset.

Uusi viikkokatsaus julkaistu! Pääuutisena PayPalin lähtö Turkista, mikä johti Bitcoin-käytön lisääntymiseen. Lisäksi juttua Denariumin uudesta Bitcoin-kolikosta, Ranskan Marine Le Penin ajatuksista kieltää Bitcoin, Kiinan massiivisesta Bitcoin-yrityskaupasta ja niin edelleen.

Bitcoinin kutkuttavaan kurssitilanteeseen myös viitataan katsauksessa, ja siitä syystä nyt onkin erityisen tärkeää pysyä ajantasalla Bitcoin-maailman tapahtumista.

Uusi viikkokatsaus kehissä! Pääaiheena tietysti Bitcoinin räjähdysmäinen kurssinousu. Lisäksi aiheina muun muassa Ethereumia käyttävän DAO-projektin hakkerointi ja 21 Incin ohjelmistojen julkaisu avoimena koodina.

Uusi viikkokatsaus julkaistu, ja tätä katsausta ei kannata missata. Nyt on kovia uutisia.

Suomessa alkaa tapahtua isoja asioita lohkoketjualalla, Kanadassa halutaan oma lohkoketjuun perustuva digitaalinen dollari, Bitcoin-yritys Circle sai 60 miljoonan dollarin rahoituksen Kiinasta ja Helsingin Bitcoin-sijoitusilta oli menestys. Eikä tietystikään unohdeta kurssikehitystä, joka on ollut viime aikoina hurjaa katseltavaa!

Nyt on tuoreen viikkokatsauksen aika! Tälläkään viikolla ei ole uutispulaa, vaan päinvastoin.

Pääaiheet: CNBC-uutiskanavalla hehkutettiin Bitcoinia digitaalisena kultana, lohkopalkkion puoliintuminen lähestyy ja Suomessa pidetään useita tapahtumia sen yhteydessä, Hillary Clinton on osoittanut tukensa lohkoketjulle ja Kiina on tekemässä Bitcoinista kansalaisoikeuden.

Hurja viikko edessä ja hurja viikko takana. Kauppalehti hypetti bitcoinin kesäkuun tuottoja, Pohjoismaiden Nasdaqin toimitusjohtaja puhui lohkoketjun aiheuttamasta mullistuksesta, Argentiinan Uber käyttää Bitcoinia kiertääkseen rajoituksia, ja tulossa on tietysti lauantaina tapahtuva lohkopalkkion puoliintuminen.

Uudessa viikkokatsauksessa aiheita riittää! Tuoreen tutkimuksen mukaan yhä kasvavasta dark market -kaupankäynnistä huolimatta sen suhteellinen osuus bitcoineilla käydystä kokonaiskaupasta on laskenut huomattavasti. Lisäksi ISIS-järjestön Bitcoin-käytöstä ei ole edelleenkään löytynyt mitään todisteita.

Katsauksessa lisäksi Bitcoinin lohkopalkkion puoliintumisesta, Kim Dotcomin uudesta Bitcoinia hyödyntävästä Mega-palvelusta, Mr. Robot -sarjan lisääntyvistä Bitcoin-viittauksista ja niin edelleen.

Uusi viikkokatsaus julkaistu! Pääaiheina valtiollisen tason positiiviset Bitcoin-uutiset sekä lännestä että idästä, Ethereumin hard fork, Englannin pankin positiiviset Bitcoin-lausunnot, uudet Denarium-tuotteet ja paljon muuta.

Uusi viikkokatsaus julkaistu! Pääuutisena Bitcoinin jälkeen merkittävimmän lohkoketjuprojektin Ethereumin jakaantuminen. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun merkittävä lohkoketjuprojekti jakaantuu ja molemmat haarat jäävät pidemmäksi aikaa eloon. Ethereum Classic on markkina-arvoltaan, vaihtovolyymeiltaan ja louhintateholtaan ollut merkittävässä kasvussa.

Katsauksessa tietysti myös paljon muuta, eikun lukemaan!

Tuoreen viikkokatsauksen pääaiheena tietystikin Bitfinex-pörssin hakkerointi. Moni asia on vielä epäselvää Bitfinexin tilanteeseen liittyen, mutta tässä on se mitä tiedetään tähän mennessä.

Lisäksi katsauksessa on ruotsalaisen SEB-pankin miljoonasijoituksesta Bitcoin-startuppiin, Bitcoinin päälle rakennettavien älysopimusten yritysallianssista ja paljon muuta!

Uusi viikkokatsaus julkaistu! Nyt on jykevää settiä. Aiheina mm. Bitfinex-pörssin hakkerointitapauksen viimeisimmät käänteet, Ethereum / Ethereum Classic -splittauksen tilannekatsaus, Helsingissä pidettävä lohkoketjukonferenssi, valtiovarainministeriön pitämä uutta virtuaalivaluuttasääntelyä koskeva kuulemistilaisuus, Venezuelan kasvava Bitcoin-käyttö ja niin edelleen.

Uusi viikkokatsaus kehissä! Aiheina mm. kauan odotetun skaalauspäivityksen tilanne, Bitcoin.orgin varoitus koskien seuraavaa versiopäivitystä, Venäjän positiivisempaan suuntaan kääntynyt Bitcoin-asenne ja paljon muuta.

Viikkokatsauksessa tällä viikolla mm. Bitmainin uudesta kotikäyttöön suunnatusta louhintalaitteesta, Twitchin ja merkittävän ranskalaisen bussiyhtiön bitcoin-hyväksynnästä, Bitcoin-protokollan parantamisesta, Helsingissä pidetystä Blockchain-konferenssista, pankkien suunnitelmista julkaista oma digivaluutta, Tullin suuresta nettihuumekaupan kiinniotosta ja takavarikosta, Prasos Oy:n liiketoimintakaupasta ja niin edelleen!