Pitkonäärin Paratiisi

Mikä ihmeen Pitkonäärin Paratiisi?

Pitkonäärin Paratiisi on sivusto, jonka tarkoitus on jakaa tietoa muuttamisesta Panamassa sijaitsevaan Boqueteen. Olemme seuranneet suomalaisissa Bitcoin-piireissä käytävää maastamuuttokeskustelua ja vaikka Boquete on mielestämme selkeästi paras muuttokohde, niin harva on harkinnut muuttavansa Panamaan, saati sitten kuullut Boquetesta.

Täällä Boquetessa on kesä 365 päivää vuodessa, verotus (erityisesti kryptovaluuttojen verotus) on erittäin edullinen, hyvät nettiyhteydet, edulliset palvelut ja yleensäkin kohtuullinen hintataso, erittäin helppo käytäntö oleskelulupiin, puhdas ympäristö ja ilma… emme vielä ole löytäneet samanlaista hyvien asioiden yhdistelmää mistään muualta maailmasta.

Olemme Suomesta lähteneitä Bitcoin-harrastajia, yrittäjiä ja pitkän linjan travellereita. Olemme kiertäneet maailmaa yhteensä yli 16 vuoden ajan, samalla pitäen silmät auki paikoille joissa voisi asua pidempäänkin. Boquete on listan selkeä ykkönen, ehdottomasti paras paikka maailmassa.

Sivut löydät osoitteesta http://www.pitkonaarinparatiisi.info/

en voi muuta sanoa kuin …
masentavaa :wink:

Sitä on usein keskusteltu että mitä, minne ja kuinka paljon, ja missä vaiheessa ja miksi verotus, jne jne.
Nyt kun tarjoutuu realistinen tavoite/vaihtoehto, niin yllättävän vankoilta tuntuu nuo juuret olevan :slight_smile:

Mutta tämä pysyy varmasti korvan takana, otetaan tausta-ajoon :palm_tree::wine_glass::helicopter::satellite::flushed:

1 tykkäys

Koti-ikävää helpottamaan ja resursseja jakamaan olisi kiva saada lisää suomalaisia lähemmäksi. Rakennetaan uudet juuret tänne.

Pääseehän sitä aina käymään Suomessa niin usein kuin haluaa. Itsellänikin tarkoituksena viettää kesä-elokuut Suomessa, mutta talvista en ole koskaan pitänyt joten jokin toinen paikka oli etsinnässä yli kymmenen vuotta.

Tavallaa samoilla linijoilla olen nykyisellä verokohtelulla ja laittaa tosissaan harkitsemaan muuttoa jos ei parane verotus.Vaikka virkamiehet turhia papereita pyörittelevätkin ja eduskunnassa suhmuroidaan minkä keretään niin kyllä itse näen sen toisenkin puolen nimittäin ilmainen laadukas koulutus, toimiva infra ja terveyden huolto.
En jeesustele enempään sillä itsepetoksen riski on suuri.

Paljon pitäs olla suomen veroprosentti/kohtelu cryptoille et maksetaan hymy suin?

Ja onko muita äänestys tapoja kuin jaloilla äänestäminen.

Kuten vanha sanonta sanoo, jos äänestämällä voisi vaikuttaa, siitä tehtäisiin laitonta. Mielestäni paras tapa äänestää on rahoillaan.

Mikäli mielellään maksaa yli 50% kokonaisveroastetta, niin ei ole mitään syytä muuttaa pois Suomesta.

Mutta jos ymmärtää korkoa koron päälle -vaikutuksen, niin siinä tekee melkoisen karhunpalveluksen itselleen ja lapsilleen maksamalla yhtään enempää kuin on pakko.

Itse uskon hyperbitcoinisaation [1] vääjäämättömyyteen ja tätä kautta verotuksen tulevan mahdottomaksi kiinteistöveroa lukuunottamatta. Tämän ansiosta valtion palvelut supistuvat vain ja ainoastaan väkivaltamonopolin tarjoamaan turvallisuuden ylläpitämiseen ja loppu jää markkinoille.

Kirja nimeltään The Sovereign Individual [2], joka ennusti Bitcoinin tulon ja käsittelee historiaa väkivallan tuoton näkökulmasta, väitti uskottavasti, että näin tulee käymään.

  1. http://hyperbitcoinization.com
  2. https://www.amazon.com/Sovereign-Individual-Mastering-Transition-Information/dp/0684832720/

Vähän tuli sellainen perähikiä-fiilis nopealla tutkiskelulla. 19K asukasta.

Nuorempi ihminen voi kyllästyä poniratsastukseen ja koskenlaskuun. Ihan valideja pointteja
kuitenkin ja tuo ajatuksia esille. Palataan asiaan 2-vuoden sisällä.

48km tai n. 40 min ajomatkan päässä on Panaman toiseksi isoin kaupunki David [1], josta kyllä löytyy menoa ja meisinkiä, että aina pääsee nopeasti kaupunkiin kun sitä kaipaa, mutta ei ole pakko asua kaupungin metelissä ja pakokaasuissa. Mielestäni parempi asua Boquetessa, jossa ilmasto on parempi, ympäristö rauhallisempi ja käydä aina tarvittaessa Davidissa kuin toisinpäin.

Tunnin lentomatkan tai 6h ajomatkan päässä on sitten Latinalaisen Amerikan ykköskaupunki Panama City joka on hyvin kansainvälinen ja kehittynyt, sieltä löytyy sitten ihan mitä vain ja se onkin loistava vierailukohde aina silloin tällöin.

  1. https://en.wikipedia.org/wiki/David,_Chiriquí

Ahh, puhutkin asiasta tulee heti hyvä mieli! Mutta siinä on käytännön ongelmana se, että mun olisi pakko silloin pystyä elämään mun rigikamoilla ja niiden hommaaminen vaatii rahaa! Kaikki Suomessa saatavat edut lakkaisi kokonaan, olisi tultava toimeen ILMAN VAKUUTUSYHTIÖN ja KELAN TUKIA!

1 tykkäys

Maapallolla riittää lääniä. Luulen että keskimäärin verotus ei ole se ensisijainen syy, minkä takia muutetaan, mutta monelle se voi olla merkittävä tekijä. Tämän takia ihan hyvä kerätä tietoa eri sijaintien verotuksesta ym:

Myös tällainen sivu on, mihin voi kerätä tietoa eri maiden veroista: http://eroaeurosta.fi/index.php/Kryptovaluuttojen_verotus_eri_maissa

Eiko Malta olisi parempi paikka?

Eikös se ole hyvin henkilökohtaista, mistä tykkää? Itseäni ei Maltan kaltainen kivilohkare kiinnosta, vaikka olisi nollaverot. Noin yleisesti hyödyllisempi kuin tällainen yhtä sijaintia mainostava saitti voisi olla vaikka kerätä tietoa eri maiden pitkoverotuksesta tuonne wikiin. Suurin osa ihmisistä kuitenkin valitsee kohteet muilla kriteereillä kuin verojen perusteella, mutta verotus voi toki olla merkittävä tekijä.

Mikäli aikoo muuttaa perheettömänä johonkin tuollaiseen trooppiseen veroparatiisiin loppuiäkseen, on syytä miettiä miten aikoo tulla toimeen vanhana ja sairaana. Kattavat sairausvakuutukset ovat kalliita. Hauraana yksinäisenä vanhuksena voi tulla aika orpo olo kaukomailla varsinkin, jos alkaa dementia iskeä. Tuollaisissa maissa vanhuksista huolehtiminen on yleensä perheen vastuulla ja joku länsimainen ikääntyvä ekspatti on aika lailla omillaan.Tietenkin voi viedä perheensä mukanaan tai perustaa perheen maassa, johon muuttaa. Mutta nämä asiat kannattaa miettiä etukäteen, koska yleensä edes jossain määrin siedettävät julkiset vanhustenhoitojärjestelmät on vain korkean verotuksen maissa.

1 tykkäys

Perheellisenä kiinnostaa myös monen muun asian järjestely.
Onko mm. lasten koulunkäynti, ja teveydenhuolto järjestetty Suomen standardin mukaan?
Mitenkä turvallisuuspuoli? Kylällinen pitkonörttejä voi kiinnostaa naapurimaiden kartellejakin.
Tällaiset asiat on toki juuri niitä joissa samanmielisistä lienee apua.

Hyviä kysymyksiä, ja näihin asioihin liittyen onkin tarkoitus kirjoitella jatkossa myös sivustolla. Julkisten palveluiden osalta ilmaista lounasta ei ole, ei täällä eikä Suomessa. Joku ne julkisetkin palvelut maksaa, ja jos olet kohderyhmäämme, niin saatat hyvinkin maksaa niistä verojen muodossa enemmän kuin täällä maksaisit. Toisaalta, jos joku on jo eläkeiässä, niin tavallaan siinä tilanteessa on jo maksanut valmiiksi ne julkiset palvelut joita tulee tarvitsemaan, ja voi olla että ne kannattaa hyödyntää. Meille muille täällä Panamassa on Latinalaisen Amerikan paras terveydenhuolto, josta ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi.

Tuosta turvallisuuspuolesta: kuten sanoit niin samanmielisistä on näissä pohdinnoissa apua, ja nämä asiat täytyy pitää mielessä, asuipa missä vain. Kylällinen pitkonörttejä voi olla rikollisille houkutteleva kohde, ja ensisijainen lääke siihen onkin matalan profiilin pitäminen (tämähän suomalaiselta helposti käy). Olemme ensisijaisesti yrittäjiä, mahdollisten Bitcoin-omistuksien erityiselle mainostamiselle ei ole täällä tarvetta. Tämä on myös yksi pieni syy, miksi sivusto on suomeksi eikä englanniksi. Tietysti jos meille alkaa kertymään tänne enemmän omaisuutta, niin sitten myös turvallisuuspuoleen täytyy panostaa enemmän. Lähtökohta on kuitenkin se että Panama on turvallinen maa jossa on jo valmiiksi paljon varakkaita ulkomaalaisia, ja maalaisjärkeä käyttämällä välttää 90% ongelmista.

Tuollainen yhteisö on aika lailla tarpeellinen varsinkin pidemmän päälle juuri siksi, että vanhemmiten voi joutua aika avuttomaan tilaan, jos sairastuu ja alkaa järki lähteä. Mahtaako noissa maissa edes olla yksityisiä tasokkaita vanhainkoteja vai onko niin, että perhe hoitaa vanhukset aina? Ja vaikka olisikin, voiko niidenkään henkilökuntaan luottaa? Mutta voisin kuvitella, että Suomi-ekspattiyhteisöstäkin löytyy luotettava apu lähinnä akuutissa hädässä.

ei näytä olevan enää paratiisi … tuo sivusto.

Nyt kun maailmalla on epävakautta ja täällä Suomessakin jonkinlaista heiluntaa (inflaatio, “Natoon vai ei”, hybridivaikuttamista, milloin pankkien force majeure, etc), niin olisiko paratiisia harkittava? Vai onko se tässä tilanteessa epäisänmaallista?