Longforecast - Usko alkaa nousta

Tuolta saa erittäin pitkän aikavälin ennusteet bitcoineihin ja altcoineihin.

https://longforecast.com/bitcoin-price-predictions-2017-2018-2019-btc-to-usd

1 tykkäys

Vuonna 2022 edelleen 10k$ paikkeille? Aika negatiivinen ennustus. Itse uskon McAfeeta enemmän vaikka tuo $1M olikin ehkä liian iso, alkuperäinen ennustus $500k vuonna 2020 oli mielestäni todennäköisempi.

Mun ennuste (hatusta heitetty):

2018 - Voi olla toinen negatiivinen vuosi 2014 jälkeen, eli ei ylitetä tuoto 17500$ rajaa. Joskin arvo voi heilua jossain tuolla 15k$-20k$ seudulla.
2019 - Maltillista nousua johonkin 50k$ tienoille.
2020 - Voimakasta nousua 500k$ tienoille.
2021 - Uusia kupla jonka jälkeen liikutaan jossain 100k$ tienoilla vuonna . Pidemmälle en halua ennustaa.

En usko, että nousee ihan noin nopeasti, mainaaminen on liian kannattavaa lähivuosina, jos arvostus on sadoissa tuhansissa. Tarkoittaa sitä, että sähköä ei riitä enää riittävästi hurjasti kasvavaan louhintaan, joka pakottaisi valtioita kieltämään louhintatoiminnan ja asettamaan muutenkin lisää esteitä cryptovaluutoilla tapahtuvaan kaupankäyntiin.

2020 tapahtuva lohkopalkkion puolittuminen ja sitä seuraavat puolittumiset helpottavat tilannetta ja ennenpitkää arvo varmasti nousee uusiin kuusinumeroisiin huippulukemiin (jos/kun edelleen on riittävästi valtioita, jotka eivät lähde lyhytnäköisiin kieltolakeihin mukaan)

Millä tavalla mainaus vaikuttaa Bitconin hintaan? Bitcoinin hinta ei seuraa mainausta, vaan mainaus seuraa Bitcoinin hintaa.

Bitcoinin hintahan laskee kun coineja lasketaan lisää liikkeelle, että kyllä se mainaus jollain tavoin vaikuttaa hintaan. Sitten hinnankehitykseen se erikoisempi pohdinta. Bitcoinin hintahan määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan. Kun kaikki bitcoinit on louhittu, niin jokuhan ne omistaa kuitenkin, niin kuka sen hinnan määrittelee sitten. Bitcoin tulee lopulta tarvitsemaan keskuspankkia, mikä ohjailee hintoja? Ehkä jokin iso louhintakeskus muuttuu keskuspankiksi mikä hoitaa siirrot ja hinta tulee sieltä.

Väärin, väärin!

Sulla on koko Bitcoinin ideologia hukassa.

Bitcoinin hinta ei laske siitä, että uusia coineja syntyy. Lisäksi uusia coineja syntyy vakio määrä, tällä hetkellä 1800 päivässä, joka on niin pieni luku (0,01% kokonaismäärästä), joten se ei mitenkään vaikuta hintaan.

Lisäksi Bitcoin ei millään tavalla tarvitse keskuspankkia ohjailemaan hintoja. Mitään ei tarvitse keskuspankkia ohjailemaan hintoja. Markkinat (eli ostaja ja myyjät) määräävät hinnan. Keskuspankista ei ole mitään hyötyä se vaan yrittää sotkea markkinoita.

1 tykkäys

Ei mulla ole bitcoinin ideologia hukassa, mutta monella tuntuu olevan kysynnän ja tarjonnan laki hukassa.

tässä tapauksessa sitä lakia on vaikea määrittää…
ilmassa on liikaa pelkoa, ahneutta, spekulaatioita, hammastenkiristystä, hikeä ja kenties vertakin

Kaikki nuo liittyy kysyntään ja tarjontaan. Ihmiset eivät halua ostaa ja markkinoilla on ylitarjontaa, kun hinnat on ylhäällä,. Joten hinnat alas ja ihmiset haluaa taas ostaa. Bitcoinin omistajat eivät määritä hintaa, eikä bitcoineja toisilleen siirtävät. Valuutanvaihtajat sen hinnan määrittelee. Bitcoinillahan ei ole mitään arvoa suhteessa dollariin, jos ei niitä kukaan halua ostaa dollareilla ja muilla valuutoilla mitkä on jossain arvossa suhteessa dollariin. Bitcoinilla ja alteilla onkin sitten ihan omat hinnat keskenään.

Sulla on hukassa jos olet tähän keskuspankkia tunkemassa. Kysynnän ja tarjonnan laki toimii silloin kuin keskuspankkia tai muuta markkinoita säätelevää tahoa ei ole.

Mutta minä heitän nyt visiot nurin päin. Kun cryptot ovat tulleet jäädäkseen ja bitcoin on tämän teknisen kehityksen lippulaiva, niin miksipä ei voisi käydä niin, että bitcoinista tulee turvallinen protokolla kaikille valuutoille. Näin siitä tulisi kultaa ja siihen olisi helpompi uskoa sitä kautta.

Näin siitä tuleekin.

Ikävä kyllä mutta bitcoin tarvitsee keskuspankkia lopulta. Ilman pankkien välisiä bitcoiniin liittyviä smart contracteja bitcoinin hinta heittelee villin lännen tyyliin.

Mihin Bitcoin tarvitsee keskuspankkia? Mitä hyötyä keskuspankista edes on?

Koko idea keskuspankista perustuu siihen, että ihmiset ja vapaat markkinat ovat niin avuttomia, että tarvitaan valtiota säätelemään kaikkea. Idea on tehdä ihmisistä lampaita ja hallita heitä.

Bitcoinista tulee vakaa silloin kun sen markkina-arvo on biljoonia (englanniksi trillion) euroja, kuten esim. dollarin tai euron. Valuutaksi Bitcoinin markkina-arvo on vielä pieni siksi sen arvo heiluukin paljon.

Jos et ymmärrä, niin mieti vaikka kultaa. Sitä ei mikään keskuspankki säätele, ja silti sen arvo pysyy vakaana. Miksi? No koska sitä on olemassa biljoonien eurojen arvosta, joten mikään yksittäinen taho ei sen arvoon voi vaikuttaa.

Keskuspankkijohtoinen valuutta on huonoin vaihtoehto kaikista, koska silloin yksi taho voi aivan mielivaltaisesti päättää valuutan arvon. Tästä ovat johtuneet kaikki historian ja nykypäivän hyperinflaation. Jos esim. USAn keskuspankki haluaisi se voisi huomenna tiputtaa dollarin hinnan 1000 kertaisesti ja kaikki ihmiset menettäisivät rahansa. Siksi millekään yhdelle tahoa ei saa antaa näin paljon valtaa.

1 tykkäys

Noista ennustustaulukoista ensimmäisenä tulee mieleen että taas näitä jotain isojen sisäpiiriläisten suunnitelmia.
Bitcoinista ei tulee vakaata niin kauan kun n. 1000 ihmistä omistaa 40% bitcoineista kuten on arvioitu.
Nuo isoimmat bitcoin valaat tai vaikka vain osa voivat halutessaan nostaa tai laskea kurssia peliliikkeillään ja niistä yleensä syntyy ketjureaktioita suuntaan tai toiseen.
Tietenkin pienillä sijoituksilla voi yrittää pysyä mukana menossa.

Suurimmat kultavarat on harvojen käsissä kuten bitcoin. Kultaa on eniten valtioilla ja keskuspankit säätelee ja hinta ei heilu, kuten bitcoinin hinta. Kun bitcoinista tulee uusi kulta ja se on enimmäkseen pankkien holveissa, niin käyttöön tulee valtioiden omat cryptot joita valtiot voivat laskea lisää liikkeelle halutessaan.

Tuo summa pienenee kokoajan koska uusia Bitcoineja syntyy lisää (vielä 20% Bitcoineista on luomatta) ja lisäksi tämä rikkaat pikkuhiljaa sijoittavat rahansa muualle: luksusautoihin, kiinteistöihin, osakkeisiin yms.

Lisäksi tuohon lasketaan aivan varmasi mukaan Satoshin kolikot joita on noin 6% kaikista tällä hetkellä luoduista kolikoista ja kaikki hävinnet kolikot, joista on ehkä tuplasti tuo määrä. Tämän jälkeen 1000 ei omistakaan enää 40% vaan vain 20% kaikista Bitcoineista.

Lisäksi nämä 1000 ovat niitä jotka ovatr eniten sijoittaneet Bitcoiniin ja tehneet sen eteen työtä, joten ne ovat viimeisiä, jotka haluavat tehdä Bitcoinille koiruuksia.

Ei tuo siltikään muuta sitä tosiasiaa, että kryptot edelleen todella pienen piirin juttu ja useimmat kolikot “eliitin” käsissä.

Tuossa saattaa hyvin olla perää. IMF nimittäin seuraa hyvin tarkasti Bitcoinin kehittymistä.
Veikkaan että sillä on jopa ylin osto-oikeus bitcoiniin
ylittäen valtion ja keskuspankkien osto-oikeuden. Olisiko salaliittoteoria…