Kurssin suunta...?

Huomioi ensinnäkin, että Raparperi ei sanonut, että töitä ei tarvitse miettiä jos puolen vuoden aikana ostaa muutamalla satasella vaan, että pääsee erittäin pitkälle.

Toiseksi ei voi tietää paljonko Raparperilla on jo bitcoineja hallussa niin mikään ei ole loogisesti pielessä, mutta tämähän on spekulaatio osio :smiley:

Nooh, enpä usko. Täsmennän: jollain aikavälillä noin voi käydäkin muttei moinen prosessi tapahdu kahdessa ja neljässä vuodessa. Miksi? Siksi että 1) käyttäjämäärien kasvu ei ole ollenkaan sellaista luokkaa että moinen olisi mahdollista (vai onko sinulla dataa käyttäjämäärien eksponentiaalisesta kasvusta?) ja mikä vielä tärkeämpää: 2) isot pojat (eikä taviskäyttäjät) hoitavat kurssin jo nyt, ei vain tulevaisuudessa. Ja isot pojat haluavat tehdä rahaa. Jos se tapahtuisi vain bitcoinin kurssia nostamalla, silloin sinulla olisi kiintoisa argumentti. Mutta futuurit tekivät argumenttisi lahoksi. Isot pojat eivät teekään hilloa kurssinousulla vaan futuurien avulla volatiliteetilla. Niinpä ei tarvitse hilata kurssia 50.000 dollariin vaan saman voiton voi tehdä vähemmällä rahalla hinkkaamalla kurssia edestakaisin ties millä vaihteluvälillä esim. 5000 - 10.000 dollaria. Siksi bitcoinin kurssille ei nopeata nousutietä ole. Se vaatisi todella massiivisen käyttäjämäärän kasvun muttei sellaisesta ole mitään näyttöä. Niinpä ainakin seuraavat pari vuotta tulevat kulumaan Wall Streetin masinoimassa kurssivuoristoradassa.

Itse kirjoitit että “on siis aivan uskomatonta että jengiä ei kiinnosta pätkääkään” ja toisaalta “käyttäjämäärät kasvaa”. Noiden väitteiden välillä on ristiriita (paitsi jos oletetaan että käyttäjämäärät kasvavat vähän jolloin ristiriita poistuu mutta vesittää samalla väitteesi hurjan nopeasta kurssinoususta).

Olipas hyvää argumentointia! Totuus on varmasti se ettei me voida tietää kaikkia vaikuttavia syitä ikinä, mutta siksi voimme spekuloida yleistuntemuksesta.

Olen turhautunut miten vähän ihmisiä kiinnostaa, mutta olen kyllä onnistunut ihmisille saamaan tyrkytettyä lompakon käynnykkään ja laittanut coineja perään eli näyttänyt miten homma toimii, kulut on olleet 7 sentin luokkaa, ihan niillekin tiedoksi jotka luulee että ne on hirveästi, ne oli kuplassa aikanaan kuten kurssikin, nyt normaalitila vallitsee.

Mulla on vahva tunne siitä että tämä porskuttaa eteenpäin todella kovaa vauhtia siellä missä käyttäjiä on tiheässä, sellaisesta paikasta tietoisuus leviää ja koko ekosysteemi siinä samalla. Ajatukset on siis käytöstä Etelä-Koreassa, Californiassa ja Japanissa. Jäänyt semmoinen kuva että siellä käytetään maksuvälineenä oikeasti cryptoja. Tämä on siis se ilmiö joka kasvaa lumipallon lailla siellä missä sitä tapahtuu verrattuna paikkoihin jossa bitcoinit on todella vähän näkyvillä. Täällä meillä edes eivät sijoittajat / treidaajat uskalla tehdä siirtoja itselleen bitcoin verkossa. Ainakin minä olin senlainen sijoittaja monta vuotta, eli ostin vain Hodliin tulevaisuutta varten, nyt sitten ollaan tulevaisuudessa!

Jos kukaan muistaa mitä prasos teki alkuvuosina, oli se juurikin lompakoiden käyttöönottoa ja toki vaihtoivat euroja coineiksi- demoamis käyttöön.

Tehdäänpäs tähän haaste, jos joku haluaa Pohjois-Pohjanmaalla että opetan lompakon luonnin ja demoan millibitcoinilla toimintaa voi olla yhteydessä, opastan livenä mielelläni ja vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin parhaan kykyni mukaani. Kesällä pitäis olla aikaa ja mahdollista liikkua töiden ja loman ohessa.

Massa-adoption aikaväliä on erittäin vaikea ennustaa, mutta kun se tapahtuu, käy näin todella nopeasti. Samalla voidaan olettaa kurssin raketoivan, mitä seuraa taas “isojen poikien” kurssileikittely. Joka tapauksessa pointtina, että näin tulee vääjäämättä käymään.

2 tykkäystä

Ensimmäinen oikea tutkimus tetherin roolista.

Foorumilta löytynee taloustieteilijä? Onko tuo tutkimus validi ja laadukas?
Voisko tuon syklisyyden selittää niinkin, että tetherillä pelaajat osas ostaa pohjilta?
Tether epäilyt sinällään ei ole kovin uusia.

Taloustieteiljäkö osaisi vastata kysymykseen? Taloustielteilijöitä löytyy moneen lähtöön vanhan koulukunnan nobelisteista alkaen…keneltä heistä luulet kuulevasi totuuden? Tether on epäilemättä yksi kura isossa teatterissa, muttei ainoa. Älä nohda syöpää nimeltä futuurit…

Ei varmasti asiassa ole yhtä totuutta. Hyväkin tutkimus voi olla väärässä.
Tutkimuksen laatudun ja esim. metodologian soveltuvuuden arvioon luulisin parhaiten pystyvän taloustieteilijän?

Vaikea olla uskomatta ettei btc;llä olisi jo keinoteltu. Isoille pelureille kaupan volyymiit olivat kuitenkin niin pieniä ettei riski esim. normijohdannaiskauppaan nähden olisi ollut edes kovin suuri. Ongelmaksi taisi muodostu kaupan hidastuminen, joka hidasti tehokkaasti kuplan kasvua. (Ja rajoittaa nopeaa kurssin manipulointia niin ettei manipuloija itsekkään pysyohjaksissa)
Itse näen tuon hyvänä ominaisuutena, toiset pitävät sitä bugina :wink: Mutta yhtä kaikki se on sisään rakennettuna systeemissä.
Viimevuodenvaihteen veivuun myötä btc tulee olemaan yksi sijoittajien turvasatama jenkeissä säilytettävän kullanrinnalla. Kun Trump taas tärisyttelee markkinoita moni dollariin luottanut sijoittaja katselee kuumeisesti sekasortoa sietävää globaalisti toimivaa turvasatamaa haalimilleen miljoonille.
Yleisessä kurssi laskussa toki käydä niin että btc notkahtaa käteiseen verrattuna, mutta yhtä kaikki pankin tiliotteen saldokin voi olla hyödytön kun markkinapaniikki iskee.

Monessa paikassa mistä olen lukenut bitcoinin kurssista puhutaan pääasiassa keskusteluissa että kurssi joko nousee tai laskee helvetisti lähitulevaisuudessa. Tuntuis jotenkin että siihen ihan laput silmillä uskotaan siis että on vaan nuo vaihtoehdot. Ajatteleeko kuinka moni että kurssi voi pysyä pitkään esim 3000-6000 kieppeillä? Ja siitä noustaan pikkuhiljaa tai sitten lasketaan? Tyyliin 2 vuoden aikana?

En usko, että kovin moni ajattelee noin pelkistetysti. Esimerkiksi “jos eu yhtäkkiä päättää hävittää euro järjestelmän ja siirtyä bitcoiniin on selvää, että bitcoinin arvo silloin nousisi jäätävästi.” Sitten se, että millä perusteillä joku uskoo moiseen skenarioon on eri asia. Varmasti monilla on tämän tapaisia ajatuksia uskomusten taustalla liittyen bitcoinin laskuun tai nousuun.

Itse olen törmännyt usein ajatukseen bitcoinista kuinka se ei olisi käypä valuutta sen arvon heittelyn vuoksi. Tämä on mielestäni outo tapa ajatella asiaa ikäänkuin se olisi ominaisuus joka siirtyisi bitcoinin mukana kun se otetaan käyttöön yleiseksi valuutaksi.

No huhhuh, onpas kyllä menty alaspäin huolella :smiley: Mutta kuten jostain netistä bongasin, #Hodl to zero!
Joku ei siis hirveästi arvostanut tätä kummallista cryptovaluutta keksintöä.

Kaikille teille jotka pikkuisen aikaa sitten latasitte all in Bitcoiniin, tiedoksi että nyt voi taas pikkuhiljaa alkaa ostamaan. Niitäkin on aina mukana jotka miettii että jos nyt myis ja kohta ostais halvemmalla takaisin, muistakaa verot ja byrokratia jolta mukavasti välttyy kun vain Hodlaa. Käytettäväksi ne coinit on tarkoitettu sitten tulevaisuudessa. Kurssi on meikäläisen laskuissa viiden vuoden päästä niin komeasti plussalla että on vaikeaa murehtia. Muksuille säästetyt coinit on varmasti kanssa heidän mielestään ihan kiva ostos isiltä kunhan kasvavat isoiksi , heidän sijoitushorisonttinsa on 10v ja 20v päässä :stuck_out_tongue:
Kysymys on aina perspektiivistä, ja joskus nuorena sitä ajattelee kovin lyhyellä tähtäimellä asioita, on kova kiire kaikkialle :wink:

Pelkurit myyköön ja Rohkeat ostakoon.
Viisaat päättäköön ihan itse

-Raparbäri

1 tykkäys

En usko, että kovin moni ajattelee noin pelkistetysti. Esimerkiksi “jos eu yhtäkkiä päättää hävittää euro järjestelmän ja siirtyä bitcoiniin on selvää, että bitcoinin arvo silloin nousisi jäätävästi.” Sitten se, että millä perusteillä joku uskoo moiseen skenarioon on eri asia. Varmasti monilla on tämän tapaisia ajatuksia uskomusten taustalla liittyen bitcoinin laskuun tai nousuun.

Onneksi eurojärjestelmän häviämiseen on vielä ainakin jonkin verran aikaa. Tosiaan, tuossa tilanteessahan olisi kysyntää mille tahansa arvon säilyttäjälle kun suurella osalla väestöstä on edessä 10-30% devalvaatio. Tosin kun bitcoinin arvosta voi haihtua 70-90%, en tiedä, olisiko se siinäkään tilanteessa järkevää. Nytkin monissa suurissa maissa kuten Iranissa ja Turkissa valuutta on matkalla vessanpönttöön, mutta se ei juuri näy bitcoiniin vaikuttavan. Joko ihmiset eivät tiedä / osaa / pysty hankkimaan bitcoineja, tai sitten nimenomaan se tämän hetken vieläkin suurempi BTC volatiliteetti vaikuttaa. Tämä on kuitenkin se tilanne, kun orgaanista kysyntää pitäis periaatteessa olla digitaaliselle kullalle.

Rodeo numero 2 alkaa olemaan mielestäni ohitse, huh huh. Mentiin sitten melkoinen vuoristorata melkein kahdessa vuodessa. Siitä vinkkelistä katsottuna mukavasti ollaan plussalla.

Asia mikä itsellä on jäänyt huomiomatta ihan ihmisluonteista on riskinsietokyky, hoksasin että se taitaa olla itsellä paljon tavallista korkeampi. Kaverin kanssa kun juttelin hän oli tyytyväinen 20-30% tuottoihin, hän siis haaveili tämmöisistä luvuista. On vaikeaa käsittää että meidän perspektiivi on tosiaan näin naurettavan pienissä luvuissa, ja samalla “halutaan” rikastua tai ainakin haaveillaan makeasta elämästä.
Väitän että jos mielii tienata, pitää uskaltaa ottaa koviakin riskejä ja uskoa siihen mitä tekee. Edelleen uskon ihan kirkkain silmin että näemme kurssin vielä nousevan 100000 EUR / BTC. Kaikki merkit on sen puolesta, kysymys on vain ajasta. Matkalla tuohon lukuun, vaikka moni teistä uskoisikin samaan, tulette myymään aivan liian aikaisessa vaiheessa. Tämä on se ilmiö joka estää ihmisiä tekemästä voittoja. Ainoastaan varojen “unohtaminen” tuo tavalliselle tallaajalle ns lottovoittoja, koska hän ei kykene olemaan realisoimatta kuponkiaan ennen perille pääsyä.

BTC on erittäin hyvä instrumentti arvon säilyttämiselle pitkällä aikavälillä, eikä ole muuttunut siitä vielä mihinkään. Tämän tiedostaa jo niin moni “asiantuntija” mutta ei osaa eikä uskalla toimia asian eteen koska Bitcoinien ostaminen ei ole vieläkään sosiaalisesti hyväksyttyä, Päätöksistä kritisoidaan kun ei ymmärretä, on vaan helpompaa olla sivusta naureskelija kun perehtyä asioihin. Ajat kuitenkin muuttuu, 20v sitten aika harvalla meistä oli osakkeita, nyt niitä voi olla kenellä vaan. Aikanaan yleistyi säästötilit lapsille, tämä on ihan sama ilmiö, ainut vaan että vielä vanhat luotettavat tahot eivät myy tuotetta (esim. pankit / osuuskaupat)
Jos joku teistä asiaan perehtyvistä on koskaan harkinnutkaan ostaa Kultaa tai Hopeaa sijoitusmielessä, voisin sanoa että silloin ehkä ymmärrätte mistä tässä voisi olla kysymys. Pointtina, jos vaikka pienelle lapselle haluaa antaa lahjaksi rahaa jota hän sitten käyttää isompana, uskon kyllä että rahan muoto on varmasti joku muu kuin seteli. Jalometallit ja Bitcoin säilyttää arvoa vielä sadankin vuoden päästä.

Semmoisia ajatuksia lauantaipäivälle.

lyhyellä tähtäimellä ilmeisesti tullaan sahaamaan vielä “asiantuntijoiden mukaan” 5500USD paikkeille alas, elikkäs pohjia ei olla vielä nähty eikä suunta ole vielä kääntynyt kohti uutta huippua. Nyt on siis erittäin hyvä aika ostaa pitkällä aikavälillä. Muistakaa ostoissa ajallinen hajautus, käänne ylöspäin voi alkaa ihan piankin sillä osakemarkkinoilla kuplii korjausliikkeen (rajusti alaspäin) merkit. Jos yhtäään kriisiltä alkaa näyttämään niin ihmisille tulee uusia syitä kiinnostua Bitcoinista.

Raparperi

3 tykkäystä

Matkalla tuohon lukuun, vaikka moni teistä uskoisikin samaan, tulette myymään aivan liian aikaisessa vaiheessa. Tämä on se ilmiö joka estää ihmisiä tekemästä voittoja. Ainoastaan varojen “unohtaminen” tuo tavalliselle tallaajalle ns lottovoittoja, koska hän ei kykene olemaan realisoimatta kuponkiaan ennen perille pääsyä.

Samaa mieltä. Jokin aikalukkoteknologia voisi olla aika kätevä, eli ei pääsyä kolikoihin vaikkapa 5 vuoteen.

Tällä hetkellä btc:n hinnan valuminen taitaa seurata pääpiirteissä melkolailla pörssejä. Toisaalta kurssitaso on vuoden takaiseen nähden yhä korkea ja hinnan sahaus edestakaisin on laskevasta trendistä huolimatta maltillista.
Minun tulkintani on että bitcoinin arvo on vakautumassa, mistä seuraa jossain vaiheessa käytön lisääntyminen jollei mitään ihmeellistä tapahdu. Se että kurssi hypi tolkuttomasti tekee sen käytöstä maksuvälineenä kiinnostavampaa(siirto- ja käsittelykulut ovat kaikissa maksuvälineissä oleva riesa joten se ei ole välttämättä ole ollut se yleistymisen este )

Sijoitusmielessä holdaamisen järkevyys riippuu tietenkin siitä miten tulevaisuuden näkee. Rahaa voi säilyttää kovin monella tapaa. Pankissa oleva raha ei ole välttämättä yhtään paremmin käytettävissä kuin btc, osakkeista puhumattakaan. Vinopino seteleitä piirongin laatikossa voi olla taas arvaamattoman käyttökelpoinen. Minkä tahansa sijoituksen arvon nousu voi jäädä hyödyntämättä jos sitä ei markkinatilanteesta voi tai pysty realisoimaan.

Olen odotellut BTC:n saapumista kääntöpaikalle (2000 - 3000 USD), mutta ehkei se tulekaan kun on nyt “vakiintumassa”… no, laskusuuntaahan trendi vielä on eikä ylöspäin kääntymisestä ole merkkejä …

Muutamien alttien USD-hintoja katsomalla (esim NEM) tuli sellainen tunne että olisiko pohjat lähellä.
Ja nyt olen varovasti siirtymässä ostolaidalle …
junasta putoaminen sattuu, mutta myös sieltä kokonaan jääminen :slight_smile:

(tai sitten olen näkemässä dead cat bouncen :frowning: )

Usein puhutaan näistä kääntöpaikoista, eli arvioista alimmasta hinnasta tai hintatasosta. Mielestäni kannattaa ajatella vähemmän lukuja ja enemmän suuntaa, esimerkiksi nyt keväällä ollaan selkeästi oltu menossa alaspäin, uusiin huippuihin ollaan toki matkalla mutta selkeää nousukiimaa ei ole näkyvissä. Kun horisonttina otetaan vähän pitempi aikaväli, esim 2 vuotta, niin varmasti aika monikin ajattelee että silloin ollaan kalliimmissa luvuissa, ala kun kehittyy niin valtaisaa vauhtia, vaikka se ei välttämättä siltä kokoajan näytäkään. Vieläkin jatkuvasti tulee uutta ideaa miten cryptoja voidaan hyödyntää ethereumissa, EOS alustasta puhumattakaan. Käytännön sovellusten kehittyminen ideasta toimivaksi kuitenkin aina kestää. Ideat ja pääomat tuntuvat siirtyvän sykäyksittäin, mutta lähtee varmasti poikimaan jotain.

Hajautettu teknologia on oikeastaan se mikä tulee yleistymään, ja BTC on hajautettua rahaa. Se että meille kehittyy universaaleja käyttöalustoja on se mikä tulee pikkuhiljaa muuttamaan maailmaa.
Ajatusleikkinä kaikille:

Kyydinvälitysalusta jossa ei ole yritystä taustalla (kuten Uber / taksisovellukset ym. mutta avoin eli kuka tahansa voi liittyä kyytibisnekseen) Alustan maksuvälineeksi mikä tahansa joka ei käytä välikäsiä. (ns. smart contracts)

Vedonlyöntialusta jossa ei ole yritystä taustalla, elikkäs yksityisten ihmisten vedot kohdennetaan toistensa kanssa kuten pörssissä ostot ja myynnit. Tämäkin pelkkänä alustana ilman välikäsiä.

Alusta jossa myydään palveluksia, esim .siivous ,pihatyöt,
Kaikki mistä nykyään saa kotitalousvähennystä sekä työt jotka maksetaan käteisellä. Kaikki pienet ostokset Tori.fi ja käytetyt tavarat elikkäs verovapaa ihmisten välinen kaupankäynti. Alusta joka välittää rahasiirrot ilman välikäsiä.

Lahjat ja lahjoitukset, se että voidaan vastaanottaa arvoa ilman että arvon alkuperää tarvitsee todentaa. Toisin sanoen kaikki lahjoitukset ilman pankkeja, kuten käteistä annetaan lahjana. Anonyymien lahjoitusten antaminen alustan kautta joka välittää siirrot ilman välikäsiä.

Pakettien ja kirjeiden toimittaminen alustaa käyttäen joka välittää toimitusmaksun toimittajalle sekä maksun ostajalta myyjälle kun alustan ehdot täyttyvät. Mahdollistaa kenen tahansa Ostaa Myydä ja Toimittaa.

Kun alustoilla jotka toimii esim cryptoilla on tarpeeksi, mahdollistaa se uutta työllistymistä näille alustoille jotka palkitsevat itse toimittajansa, siirrytään tilanteeseen jossa ihmisiä siirtyy cryptoista riippuvaiseen talouteen, joka varmasti tulee olemaan jossain vaiheessa valtavan tuottoisaa, jonka jälkeen hyvin kannattamatonta.
Koko ilmiö on sama kuin mainaaminen, mainaaminen on maailman suurin pelkkien kryptojen varassa oleva toimiala. Kannattavuus siis vaihtelee cryptojen arvostuksen muuhun maailman suhteen ja tietysti kannattavalle alalle tulvii uusia toimijoita heikentämään kaikkien kannattavuutta kilpailulla.

Täysin vapaa kilpailu on myös asia joka tulee näille algoritmiin pohjautuville alustoille. Oikeastaan vapaa kilpailu on se joka tulee tekemään näistä kaikista alustoista parempia kuin yritysten pyörittämät versiot, ne nimittäin tekevät vain ja ainoastaan sen mitä yrittävät pohjaten matematiikkaan. Koko maailmamme nimittäin kilpailee tällähetkellä välikäsibisneksessä.

Niin, elikkäs jos kurssin suunnasta jotain katsoisi, niin alamäki kääntyy kyllä tasaiseksi ja lähtee sitten rauhallisesti kipuamaan ylöspäin. Se että ilmiset alkavat käyttämään kryptoja saa niiden hinnan nousemaan. Elikkäs me “sijoittajat” ollaan jo aiheituttu omaa kurssinousua, nyt pitää sitten tehdä / odottaa kasvua. Lisää tietoutta, lisää ihmisiä, lisää käyttäjiä , lisää hyötyjä. Näitä hommia kun ei voi pakottaa. Tietoisuus ja kiinnostus lisääntyy pikkuhiljaa.

Toukokuussa 16kpl , ja
Kesäkuussa itsellä oli 12kpl BTC transaktioita

uusia lompakkojen käyttäjiä olen saanut 9kpl :smiley:
Muistakaa tekin opettaa kavereitanne ja sukulaisianne.

Siinäpä tiistain kryptovuodatukseni.

2 tykkäystä

Bitcoin nousi muutamassa päivässä 2000 euroa ja on ollut siitä lähtien monta päivää hämmästyttävän tarkasti 7000 euron molemmin puolin.
Kurssin pysyminen 7000 euron tasaluvussa ei voi olla sattumaa, jokin varakas taho pitänee kurssin siinä pitämällä 7000 euron arvoa toimeksiannon limiittinä.